Bahçeli: "Herkes oy kullansın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yerel seçim kampanyası kapsamında Mersin ve ilçelerindeki turuna Silifke ilçesinde devam etti. İlçe sınırında partilileri tarafından karşılanan Bahçeli, Atatürk Anıtı Meydanı’nda halka hitap etti.“Hepimiz bu ül

Bahçeli: "Herkes oy kullansın"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yerel seçim kampanyası kapsamında Mersin ve ilçelerindeki turuna Silifke ilçesinde devam etti. İlçe sınırında partilileri tarafından karşılanan Bahçeli, Atatürk Anıtı Meydanı’nda halka hitap etti.

“Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Biriz ve birlikteyiz. Öyle olmalıyız” diyen Bahçeli, “Değişik siyasi partilere oy vermiş olabiliriz. O siyasi partiler bu aziz millet evlatlarının dünya görüşüne göre kurulmuş olan siyasi kurumlardır. Hepsinin varlığına saygı duymalıyız. Ama öyle zamanlar gelir, Türkiye büyük bir iç ve dış tehdit ve tehlikenin altına girerse, Türkiye’nin milli dokusu zedelenirse, bin yıllık kardeşliği sarsılırsa o zaman hep beraber düşünmeliyiz. ’Nereye gidiyoruz, kim götürüyor, niçin götürüyor’ sorularını da sormak ve cevabını bulmak gerekmektedir. Şuan sayın Başbakan’a Silifke’den sesleniyorum. Her gün kalkıyorsun dinlenmeden bahsediyorsun ve bazı aşırı ifadeler kullanıyorsun. Siyasi kültürümüze yakışmayan kavramlarla bazılarını suçluyorsun. Siyasi partilere hakaret ediyorsun. Şimdi bunları yapıyorsun da bazı konuları niye saklıyorsun sayın Başbakan” dedi.

"HERKES OY KULLANSIN"

MHP Lideri Bahçeli, şöyle devam etti: “Eğer bu ülkede yaşayan insanlar kim olursa olsun hangi partinin mensubu bulunursa bulunsun önce ülkem ve milletim sonra partim diyerek Türkiye’de yaşanan olayları yorumlayıp değerlendirip ve kimin ne yapmak istediğini çok iyi anlayabildiği takdirde bu üç siyasi olay milletimiz için önemli bir dönem noktası olacaktır. Bu önemli bir siyasi olaydır. Türk milletinin önüne çıkmış olan bir fırsat, bir imkandır. Eğer bu iç siyasi olaylar bir doğru üzerinde değerlendirerek yorumlarsak bu Türkiye’mizin geleceğini aydınlatacak ve bir anlamıyla da AK Parti’nin 11 yıllık saltanatına son verecek. AK Parti, 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Meclisteki sayısal çoğunluğu tek başına iktidar olmaya yetiyor. Yakın siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir şekilde yürütmede varlar dolayısıyla sayısal çoğunlukları olduğu için tek başına iktidarlar. Bunun için güç, yani yasama ve yürütme bir siyasi parti için ülkeyi yönetmede önemli bir güç olarak kabul edilir. Siyasi iktidarı elinde bulunduranlar Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunları çözmede muktedir olurlar. İstediği yasayı mecliste çıkarırlar, istediği yasanın uygulanmasını kendi inisiyatifleriyle kullanırlar ve ülkemizdeki hayat standardımızı, ekonomik ve sosyal sorunlarımızı çözümü kavuşturabilecek bir imkana kavuşabilirler.”

Herkesin oy kullanmasını isteyerek, sandığa ve oylara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Siz o gün görev orucundasınız. Akşama kadar orada olacaksınız, milliyetçi hareketin veya bugünkü siyasi iktidara oy vermeyen herhangi bir vatandaşın oyunu kimseye çaldırmayacaksınız. Böyle bir konuda hepinizi göreve çağırıyoruz. Davamız size emanettir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler