Bahçeli: Daha yasa geçmeden kıyım başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , İstanbul'da yolsuzlukla suçladığı hükümete yüklendi.Bahçeli emniyet ve yargıdaki  tasfiyeleri kıyım olarak nitelendirdi.MHP lideri, HSYK değişikliğiyle ilgili tasarıya Meclis'te karşı çıkacaklarını

Bahçeli: Daha yasa geçmeden kıyım başladı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , İstanbul'da yolsuzlukla suçladığı hükümete yüklendi.

Bahçeli emniyet ve yargıdaki  tasfiyeleri kıyım olarak nitelendirdi.

MHP lideri, HSYK değişikliğiyle ilgili tasarıya Meclis'te karşı çıkacaklarını söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, 3 günlük İstanbul ziyaretinin son gününde adeta İstanbul turu attı. Atatürk Havalimanında taksici esnafıyla başlayan ziyaretler Tuzla'da son buldu. Bahçeli ziyaretleri boyunca yolsuzlukla suçladığı hükümete "Ne kadar temizlik malzemesi varsa alayını alacağım Haliç'e dökeceğim. Ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ni 3 defa orada değil, kırk defa yıkayacağım." sözleriyle yüklendi.

Bahçeli, HSYK düzenlemesi henüz meclisten geçmeden yeri değiştirilen savcı ve kolluk kuvvetlerinin kıyıma uğradığını söyleyen Bahçeli, "Bu yasa teklifi henüz daha uygulamaya geçmeden adalet ve kalkınma partisinin yer değiştirmiş bakanının uygulamalarıyla 20'ye yakın savcı ve çok sayıda da kolluk kuvveti olarak kabul ettiğimiz emniyet güçleri kıyıma uğramıştır. Ve hepsi farklı farklı yerlere sürülmüştür." diye konuştu.

MHP Lideri, HSYK değişikliğiyle ilgili tasarıya Meclis'te karşı çıkacaklarını söyledi. Bahçeli, "Bu yasa teklifleri genel kurula geldiği zaman Milliyetçi Hareket Partisi bu yasa teklifini kabul etmeyecek. Ve karşı oy kullanmak için Meclis'te üzerine düşen tarihi görevi yerine getirecektir." deyip gündeme geldiği takdirde kabul etmeyeceklerini söyledi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Başdanışman'ı Yalçın Akdoğan'nın milli orduya kumpas iddiasıyla gündem saptırdığına dikkat çekti. Devlet Bahçeli, asıl meselenin yolsuzluklarla mücadele olması gerektiğini belirtip, "Barolar Birliği, Türkiye'deki bütün Baro kuruluşları hep beraber yolsuzlukla mücadele ilk hedefimiz olmalıdır. Onda başarı sağladıktan sonra diğerlerine ancak bakabiliriz diye bu gündem değiştirme ahlaksızlığından kendilerini kurtarmaları lazım." ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem