Bahçeli: Çok ihtiyacımız var

MHP lideri Bahçeli, “Şu günkü zor ve sıkıntılı günlerimizde, şiddet ve düşmanlığın teşvik edildiği, bölücülüğün ve fitnenin yaygınlaştırıldığı bugünlerde, Hz. Mevlana’nın ‘öfkede ölü gibi, müsamahada deniz gibi ol’ tavsiyesine çok ihtiyacımız vardır” dedi

Bahçeli: Çok ihtiyacımız var

MHP lideri Bahçeli, “Şu günkü zor ve sıkıntılı günlerimizde, şiddet ve düşmanlığın teşvik edildiği, bölücülüğün ve fitnenin yaygınlaştırıldığı bugünlerde, Hz. Mevlana’nın ‘öfkede ölü gibi, müsamahada deniz gibi ol’ tavsiyesine çok ihtiyacımız vardır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, Hz. Mevlana’nın vuslatının 741. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada. Hz. Mevlana’nın Anadolu’nun kutlu bağrından insanlığa kollarını uzatan, evrensel mesajlarını ulaştıran devasa hidayet ve hikmet çınarı olduğunu belirtti. Mevlana’nın vuslatının üzerinden yaklaşık yedi uzun asır geçmesine rağmen gönüllerde kor gibi yanmakta, kalplerin sultanı unvanıyla ruh dünyasında yaşamakta olduğunu dile getiren Bahçeli, Hz. Mevlana’nın barış ve kardeşlik harcı, aşk ve sevgi kılavuzu olduğunu kaydetti. Bahçeli, Mevlana’da umutsuzluk olmadığını, yeise kapılmanın görülmediğini, bezginlik ve yılgınlık kapısından içeri giremediğini belirtti. Hz. Mevlana’nın yurdu güneş gibi ısıtarak aziz milletin mana kutuplarından birisi olduğunu ifade eden Bahçeli, “İlahi aşk ve adanmışlıkla gönüllere girmiş, hoşgörü ve merhametiyle insanlığa şifa ve ümit aşılamıştır. Hz. Mevlana ayrımcılığa kapalı durmuş, bozgunculuğa sırtını dönmüş, kalp kıran kötü söz ve zanlara uzak kalmıştır. Onun çağrısı kavuşmaya ve kucaklaşmayadır. Onun daveti aşkla buluşmaya ve imanla halden hale girmeyedir. Hz. Mevlana hem bir mütefekkir, hem de alim ve gönül eridir. Şayet Konya bir aşıklar tekkesi olmuşsa, sevgi ve muhabbet çeşmesi haline gelmişse bunun gerisindeki asalet en başta Mevlana Celaleddini Rumi’dir. Şemsi Tebrizi’den Sadrettin Konavi’ye, Muhyiddin İbn Arabi’den Sultan Veled’e kadar nice büyüklerimiz, nice ilim ve irfan ehlimiz vatan topraklarını sevgiyle sulamış, bağlılıkla yoğurmuş ve milletimize nurlu bir istikamet çizmiştir” dedi.

“ÖFKEDE ÖLÜ GİBİ, MÜSAMAHADA DENİZ GİBİ OL’ TAVSİYESİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VARDIR”

Hz. Mevlana’nın “Gel, yine gel, ne olursan ol yine gel” diyerek yapay engelleri kaldırdığını, soğukluk ve mesafeleri giderdiğini ifade eden Bahçeli, özlü ve özgüven telkin eden mübarek mirasın milletin en önemli kaynaştırıcı cevheri olarak yüzyıllardır geleceği aydınlattığını vurguladı. Hz. Mevlana’nın güzelliğin sembolü, faziletin yurdu, özlem ve cömertliğin zirvesi olduğunun altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Hamdım, piştim, yandım’ kelimelerine ömrünü sığdırmış, anlamasını ve özümsemesini bildikten sonra hepimize muazzam bir şuur emanet etmiştir. Şu günkü zor ve sıkıntılı günlerimizde, şiddet ve düşmanlığın teşvik edildiği, bölücülüğün ve fitnenin yaygınlaştırıldığı bugünlerde, Hz. Mevlana’nın ‘öfkede ölü gibi, müsamahada deniz gibi ol’ tavsiyesine çok ihtiyacımız vardır. Olduğu gibi görünmeyenlerin ya da göründüğü gibi olmayanların aziz büyüğümüzün manevi terbiyesinden alması ve öğrenmesi gereken çok şeyler olduğu da tartışma götürmez bir gerçektir. Vuslatının 741’inci senesinde Hz. Mevlana’yı saygı ve minnetle anıyor, ebediyete irtihalini düğünü olarak gören bu yüksek ahlakı rahmetle, duayla yad ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler