Bağış İsviçre'ye hodri meydan

 Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bugün Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Bağış, "Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda kalkınmanın ve gelişmenin gerçek mimarı olan sayın

Bağış İsviçre'ye hodri meydan

 

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bugün Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Bağış, "Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda kalkınmanın ve gelişmenin gerçek mimarı olan sayın Başbakanımızla ilgili çok teveccüh cümleleri duyduk. Gerçekten Recep Tayyip Erdoğan formülünü anlamaya çalışan bir küresel entellektüel toplantı haline gelmişti" dedi.

"BANA HERHANGİ BİR YAPTIRIM OLMADI"

Davos'tan dönüşte Zürih'te Sezen Aksu'nun konserini eşi ile birlikte izlediğini anlatan Egemen Bağış, "Burada basın mensupları Fransa'da geçirilmeye çalışılan tasarı gibi, İsviçre'de de soykırımı inkarın suç olduğunu söylediklerinde ben de doğal olarak 1915 yılında yaşanan acıların soykırım olduğuna inanmadığımı söyledim. Bana herhangi bir yaptırım olmadı. Bu konuda da 'hodri meydan. İsteyen gelsin buradayız" dedim. Gerçekten de böyle saçma bir şey olamaz" dedi.

"HERKES KENDİ İNANÇLARINI İFADE EDEBİLMELİDİR"

Herkesin kendi inançlarını ifade edebilmesi gerektiğini belirten Bağış, şunlası söyledi: "Dünyanın her yerinde ifade özgürlüğü konusunda adımlar atılırken demokrasinin beşiği olduğunu zanneden Fransa ve İsviçre gibi ülkelerdeki ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmak sadece kağıt üzerindeki birtakım kurallardan öteye gidemez. Biz sayın Başbakanımızın verdiği talimatla diklenmeden dik duracağız. Temsil etiğimiz büyük Türk milletinin, Türk Cumhuriyeti'nin değerlerini her zaman dimdik ayakta tutmak konusunda azmimizi ortaya koyacağız.Mayısa kadar sabırlı olursak Mayısta bu kilidi Fransız halkı çözecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem