Bağ-kur affında yeni fırsat...

Bakanlar Kurulu, sosyal güvenlik prim borçlarına sağlanan aftan yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süresinibir ay uzattı. Buna göre, sosyal güvenlik primi borçlarında yapılandırma başvuru süresi 2 Şubat 2015'te, ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mar

Bağ-kur affında yeni fırsat...

Bakanlar Kurulu, sosyal güvenlik prim borçlarına sağlanan aftan yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süresinibir ay uzattı. Buna göre, sosyal güvenlik primi borçlarında yapılandırma başvuru süresi 2 Şubat 2015'te, ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mart 2015'te sona erecek.

Prim borcu olan Bağ- Kur'lular, borcu yapılandırırken faiz yükünden kurtularak, peşin ya da taksitle ödeyebilecek. Taksitle ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde, yeniden yapılandırmaya esas toplam borç tutarına, 6 eşit taksit için yüzde 5, 9 eşit taksit için yüzde 7, 12 eşit taksit için yüzde 10, 18 eşit taksit için yüzde 15 taksitlendirme farkı ilave edilecek. Yapılandırılan borçlar için 18 eşit taksite kadar taksitlendirme talebinde bulunulabilecek.

Taksitle ödeme yolunun tercih edilmesi halinde taksitler 2'şer aylık dönemler itibariyle ödenecek. Öte yandan,Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile trafik cezası borçları ile üniversite harç kredisi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin başvuru süresi 31 Aralık'ta doluyor.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem