'B' kan grubu balık yememeli !

 Her zaman olduğu gibi en başta şunu belirtelim: hiç bir yiyecek hiç bir kan grubu için yasak değildir. Sadece kan gruplarının ağırlıklı tüketmesi ve az tüketmesi gereken yiyecekler vardır.B Grubundakiler, kendileri için uygun olan beslenme düzenini eksik

'B' kan grubu balık yememeli !

 

Her zaman olduğu gibi en başta şunu belirtelim: hiç bir yiyecek hiç bir kan grubu için yasak değildir. Sadece kan gruplarının ağırlıklı tüketmesi ve az tüketmesi gereken yiyecekler vardır.

B Grubundakiler, kendileri için uygun olan beslenme düzenini eksiksiz uyguladıkları takdirde uzun ve sağlıklı bir ömür sürdürebilirler. B Grubunun diyeti değişik türlerde yiyecekleri kapsar. Hayvansal gıdalarla sebzeler arasında tam bir denge kurulur. B grubu, A ile 0 grupları arasında denge kurar.

B grubundakiler için mısır, Buğday, Mercimek, fındık ve susam kilo aldıran besinlerdir. Bu yiyecekler, kişilerde yorgunluk, vücudun Su tutması ve kan şekerinde düşüklük gibi sorunlar yaratır.

Özellikle yemeklerden sonra kan şekerinin düşmesinden yakınanlar, azar azar ve çok sık beslenmeleri gerektiğine hükmederler. Oysa önemli olan öğünlerin sıklığı değil seçilen yiyeceklerdir.

B grubundakilerde kan şekerinin düşmesi sık görülen bir olaydır. Saydığımız yiyeceklerden uzak durulması, bu sorunun B grubundakiler için bir tehlike olmaktan çıkmasını sağlayabilir.

Burada ise hangi bEsinlerin ayrıntılı bir şekilde fazla tüketilmesi gereketiğini inceleyelim...

"B" kan grubu için faydalı olan ve ağırlıklı tüketilmesi gerken yiyecekler: Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri, patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz, erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, körri, reyhan (fesleğen) ve yeşil çay.

 

Az tüketilmesi gereken yiyecekler:

    -Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,

    -Dondurma, sakız

    -Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)

    -Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri

    -Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası

    -Aloe vera, Hindistan cevizi,

    -Karabiber, beyaz biber, tarçın,

    -Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem