Azeri genç Türk Bayrağı'nı çiğnetmedi

Amerika'da aracındaki Türk bayrağına saldıran Ermenilere tepki gösterdiği için polis tarafından Azeri vatandaşın gözaltına alındığı olayın görüntüleri ortaya çıktı.ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi'nce Beya

Azeri genç Türk Bayrağı'nı çiğnetmedi
Amerika'da aracındaki Türk bayrağına saldıran Ermenilere tepki gösterdiği için polis tarafından Azeri vatandaşın gözaltına alındığı olayın görüntüleri ortaya çıktı.

ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi'nce Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma" yürüyüşüne katılan yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin Washington Büyükelçilği'ne geldi. Türk ve Amerikan bayrağı taşıyan, "Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" ve "Yurtta barış dünyada barış" yazılı pankartlar açan binlerce kişi, daha sonra Ermeni protestocuların gösterilerini büyükelçiliğin önündeki kaldırımda yapmasını istemeyen ve 14 Nisan'dan beri elçilik binası önünde nöbet grupla birleşti.

Türk bayrağını yakmak istediler

Her yıl olduğu gibi Ermenilerin bu sene de Türk Büyükelçiliği önüne gelerek eylem yapmaları beklendiğinden, yürüyüşe katılan binlerce kişi saatlerce elçiliğin önünden ayrılmadı. Ermeniler Türk bayrağını yakmak istedi. Ermeni protestocular öğleden sonra ellerinde Türkiye karşıtı pankartlar açarak elçiliğin karşısındaki kaldırımda toplanmaya başladı. Türkiye'yi, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları inkar etmekle suçlayan eylemciler, Türkiye aleyhinde dövizler açtı.

Ellerinde Ermenistan bayrakları bulunan göstericiler, attıkları sloganlarla ABD Başkanı Barack Obama'dan, başkanlık seçimi döneminde kendilerine verdiği sözleri tutma çağrısında bulundu. Bulundukları kaldırımdan Türklere sözlü sataşmalarda bulunan Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayak altına almak istedi. Bunu gören Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri, gruplar içinde bir kaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler