Azerbaycan'da Atatürk yasağı!

 Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği 1991'den bu yana 18 kişiye "Atatürk" adı verildi.Azeri yetkililer Atatürk sevgisi nedeniyle verilen isme, "müstesnalığını korumak" amacıyla yasak getirmeye hazırlanıyor. Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği

Azerbaycan'da Atatürk yasağı!

 

Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği 1991'den bu yana 18 kişiye "Atatürk" adı verildi.Azeri yetkililer Atatürk sevgisi nedeniyle verilen isme, "müstesnalığını korumak" amacıyla yasak getirmeye hazırlanıyor.
 
Azerbaycan'da bağımsızlığın elde edildiği 1991'den bu yana 18 kişiye "Atatürk" adı verildiği bildirildi. Terminoloji Komisyonu Başkanı Sayalı Sadıkova, halkın Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu sempati nedeniyle tercih ettiği ismin kullanılmasını yasaklamayı planladıklarını belirterek, "Atatürk tarihi bir şahsiyet ve bu isim sadece ona mahsus olmalı" dedi.
 
Azerbaycan Bakanlar Kurulu'na bağlı Terminoloji Komisyonu Başkan Yardımcısı Sayalı Sadıkova, Türkiye'de Atatürk isminin verilmesinin yasak olmasından hareketle araştırma yaptıklarını söyledi. Azerbaycan'da ismi Atatürk olan 18 kişi tespit ettiklerini aktaran Sadıkova, bu ismin verilmesinin kardeş ülke Türkiye ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan sevgiden kaynaklandığını ifade etti.
 
Sadıkova, Azerbaycanlı çocuklara yabancı ve toplumda yadırganacak isimlerin konulmaması için 8 bin ismi içeren bir liste hazırladıklarını ve onaylanmak üzere Milli Meclis'e göndereceklerini ifade etti.
 
Sadıkova, "Bu listede Atatürk ismi de olacak. Bundan sonra ülkede Atatürk isminin konulmasına müsaade etmeyeceğiz. Meclis'e göndereceğimiz listede de Atatürk isminin neden verilmemesi gerektiğine dair özel şerh yazacağız. Atatürk tarihi bir şahsiyet ve bu isim sadece ona mahsus olarak kalmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler