Ayvalık’ta 37 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 37 kaçak göçmen yakalandı.Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ayvalık'ın en büyük mahallesi olan Altınova sahilinde bir şişme botla Ege Denizi'ne açılan 2'

Ayvalık’ta 37 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 37 kaçak göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ayvalık'ın en büyük mahallesi olan Altınova sahilinde bir şişme botla Ege Denizi'ne açılan 2'si İranlı 35'i Suriyeli olduğu öğrenilen 37 kaçak göçmen, rutin devriye nöbeti yapan Ayvalık Sahil Güvenlik botları tarafından fark edildi. Kısa süren bir operasyonla yakalanan ve aralarında bir çocuğunda bulunduğu göçmenler Ayvalık'ın Alibey olarak da adlandırılan Cunda Adası'na getirildi. Sağlık muayenelerinin ardından sınır dışı işlemlerinin yapılması için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerine teslim edilen kaçaklara burada insani yardımların yapıldığı gözlendi.

Kaçakların sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasına çalışıldığı da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler