"Aynısını İsrailliler'e yapıyoruz"

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik kriz, her iki ülke arasındaki yolcu trafiğini de etkiledi. Atatürk Havalimanı'nda bazı İsrailli yolcuların gözaltına alınarak sorgulandığı iddiaları, en yetkili ağızdan yalanlandı. Atatürk Havalimanı'ndan sorumlu İ

"Aynısını İsrailliler'e yapıyoruz"

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik kriz, her iki ülke arasındaki yolcu trafiğini de etkiledi. Atatürk Havalimanı'nda bazı İsrailli yolcuların gözaltına alınarak sorgulandığı iddiaları, en yetkili ağızdan yalanlandı.

Atatürk Havalimanı'ndan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, havalimanlarında yaşananlarla ilgili sorulara "İsrail'de Türk yolculara nasıl davranılıyorsa karşılıklık esasına göre biz de aynı kriterleri uyguluyoruz" cevabını verdi.

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliğe ilişkin Atatürk Havalimanı'nda yapılan uygulamalarla ilgili gazetecilerin sorulanını cevaplandıran Atatürk Havalimanı'ndan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, karşılıklık ilkesi çerçevesinde İsrail'de Türk yolculara nasıl davranılıyorsa Türkiye'deki havalimanlarında da aynı kriterlerin uygulandığını söyledi.

"BİZE NE YAPIYORLARSA BİZ DE AYNISINI YAPIYORUZ"

Yurt dışından gelen tüm yolcuların gelişlerinde rutin olarak güvenlik tedbirlerinin uygulandığını ifade eden Aydın, İsrail'den gelen yolculara ekstradan bir uygulama yapılmadığını söyledi.  Karşılıklık ilkesi çerçevesindeki uygulamaları ise Aydın şöyle anlattı:

"Karşılıklılık ilkesi çerçevesinde bazı ülkelerde Türk vatandaşlarına yapılan uygulamaları biz de onlara uyguluyoruz. Bazı ülkelerde Türk vatandaşlarına örneğin 'niye geldin, ne kadar kalacaksın, nerede kalacaksın, ne kadar paran var' gibi sorular soruluyorsa, o ülke vatandaşlarına da biz aynısını uyguluyoruz. İsrail bizim vatandaşlarımızın oraya gidiş nedenini sorguluyorsa, biz de İsrail vatandaşlarına aynı soruları soruyoruz. Bu mutat bir uygulama, ekstra bir uygulama, özel bir uygulama yok. Ama İsrail devletinin yaptığının aynısını, karşılıklılık esasına göre, Dışişleri'nin kriterlerine göre uyguluyoruz.'' dedi.

"ODADA SORGU DOĞRU DEĞİL"

''İsrail basınında, 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 40 İsrail vatandaşının gözaltına alınarak bir odada sorgulandığı' iddialarını da yalanlayan Vali Yardımcısı Aydın, Dışişleri'nin talimatları doğrultusunda Türk vatandaşlarına ne uygulanıyorsa Türkiye'ye gelen İsrail vatandaşlarına da aynısının uygulandığını söyledi. Aydın, herhangi bir kötü muamelenin ise bulunmadığını ifade etti.

"İSRAİL VATANDAŞLARI RAHATLIKLA GELEBİLİR"

Bu arada Türk Hava Yolları'nın TK 785 sefer sayılı tarifeli seferiyle Tel Aviv'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan İsrail vatandaşı Albert Rahimi de, İş gezisi için İstanbul'a geldiğini belirterek, ''İstanbul'a geldiğimizde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Pasaporttan sorunsuz bir şekilde geçtim. Türk polisi tarafından herhangi bir sorgulama yapılmadı. İstanbul çok güzel bir yer. Herkes buraya rahatlıkla gelebilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem