Ayhan Pala: “Sporda demokrasiye müdahale edildi“

Ayhan Pala, düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında yapılan Federasyon başkanları seçiminde Bakan Suat Kılıç’ın talimatıyla başkan adayı Cemalettin Kömürcü'ye açık imza ile destek verildiğini söyledi. 

Ayhan Pala: “Sporda demokrasiye müdahale edildi“
Ayhan Pala, düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında yapılan Federasyon başkanları seçiminde Bakan Suat Kılıç’ın talimatıyla başkan adayı Cemalettin Kömürcü'ye açık imza ile destek verildiğini söyledi. 

Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında şunları dile getirdi; 

Trabzon’da doğdum, öğretim hayatımı bu kentte tamamladım. Faroz’un rüzgarını yaşadım Yalıspor’la başlayan spor hayatımı ve eğitim hayatımı, Spor Lisesi Müdürlüğüyle taçlandırdım ve müdürlük sonrasında 13 Şubat 2010 tarihinde Okul Sporları Federasyon Başkanı seçildim. 3 Kasım 2012 tarihinde de ikinci dönem yeniden başkanlığa seçildim.

TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASINDA YILDIZ OLMASINI SAĞLADIK

Federasyonun ISF (Uluslararası okul Sporları Federasyonu)’nda lider ülke vizyonuna uygun olarak büyük başarılara imza attık. Daha düne kadar Okul Sporları adını doğru dürüst kimse bilmiyordu. Uluslararasında Genel kurulda bir yönetim kurulu üyesi ve Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentol, Badminton, Jimnastik, Oryantiring, Tenis, Yüzme, Atletizm teknik komite üyeliğine 11 üyenin seçilmesini sağladı. Bu federasyonlar arasında uluslararasında temsilde bir rekordur. Tarafıma ISF gelişim elçisi unvanı verildi. ISF yarışmalarında; 23 dünya şampiyonluğu, 20 dünya ikinciliği, 25 dünya üçüncülüğü olmak üzere toplam 68 dünya derecesi ile tarih yazılıyor, Okul takımlarının yanı sıra federasyon milli takımları sayesinde 223 sporcu öğrenci milli olma hakkını kazanarak BESYO bölümlerine yerleştiriliyordu. Uluslararası başarılarımız nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız; Başkanlığı döneminde uluslararasında başarılı olan sporculara verdiği iftar yemeğine 105 sporcumuzla katıldık, övgüsünü almanın onurunu yaşadık.

SPORDA DEMOKRASİYE MÜDAHALE EDİLDİ
  
3 Kasım 2012 yılında yapılan Federasyon başkanları seçiminde dönemin bakanı Suat Kılıç tarafından verilen talimatla, başkan adayı Cemalettin Kömürcü’ye genel müdür Mehmet Baykan gözetiminde, bugünde hala SGM bürokratları olan Ömer Altunsoy Genel Müdür Yardımcısı, Dursun Türk Genel Müdür Yardımcısı, Murat Kocakaya Teftiş Kurulu Başkanı ve genel müdür vekili, Hayrullah Ozan Çetiner Spor Organizasyonları Dairesi Başkan Vekili, Ömer Kalkan Spor Faaliyetleri Daire Başkanı ve görevden alınan diğer bürokratlar tarafından açık imza ile destek veriliyordu. Bunun adı sporda demokrasiye müdahale idi. 

6 YILLIK BAŞKANLIK GÖREVİMİ ÜLKEME HİZMET EDEREK EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIM

Hayatını eğitim ve spora adamış çıktığı her basamakları kendi gayreti, çabası, mücadelesiyle dostlarıyla geçirmiş bir insan olarak her hangi bir zümre ve sınıfa hizmet anlayışımın olmadığı, vatan ve millet sevgisiyle dolu, sporun evrensel değerleriyle bütünlenmiş, ülkemizin yarınları olan gençlere hizmet etmenin onurunu yaşıyorum. Fatih’in fethettiği Trabzon’da doğmak bir onurdur. Çünkü Trabzon bu ülkenin çimentosudur. Trabzon insanı da yaptığı işlerde kendinden çok vatanını ve bayrağını düşünür. Horonu da dik oynar. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem