Ayhan Çarkın tutuklandı

Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Ayhan Çarkın tutuklandı

Yılmaz Erdoğan'ın amcası Namık Erdoğan'ın da bulunduğu 4 faili meçhul cinayete bizzat katıldığını itiraf eden eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın tutuklandı.

Avukat Yusuf Ekinci'nin 1994'te öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan "Susurluk" davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, tutuklama talebiyle sevk edildiği Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgusu ardından tutuklandı. Çarkın, 2 Haziran'da İstanbul'da gözaltına alınmış, cuma günü ise aynı soruşturma kapsamında özel yetkili savcıya ifade vermişti. Çarkın, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Avukat Yusuf Ekinci'nin eşi avukat Ülkü Ekinci ve oğlu avukat Sertaç Kamil Ekinci, cesedin bulunmasının yıl dönümü olan 25 Şubat 2011'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına faili meçhul cinayetin işlendiği tarihte görev yapan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK
Polisler eşliğinde Ankara Adliyesinden çıkarılan Çarkın, bina önünde bekleyen basın mensuplarına, 'Adalet için herkes yardımcı olsun. Müdahiller herkes gelsin bana. Bütün dosyalar açılacak, bütün gerçekler ortaya çıkacak. Herkes müracaat etsin. Bütün herkesi yanıma bekliyorum' diye seslendi. Daha sonra polis otomobiline bindirilen Çarkın, Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

17 YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİK
Sanatçı Mustafa Erdoğan " Biz katilleri 17 yıl önce de söylemiştik. Ama o dönemin savcıları bir şey yapmamıştı. Ama yine de 17 yıl sonra böyle bir gelişmenin olması ülkemiz adına daha da umutlu olmamı sağlıyor. Umarım amcamı öldürenler gereken cezayı alırlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem