Aydın:' Hakem faciası yaşadık'

 WBC Welterweight Dünya boks şampiyonluğunu, Meksikalı asıllı rakibi Robert Guerrero karşısında kaybeden Selçuk Aydın, çok farklı bir şekilde geri döneceğini söyledi. WBC Welterweight Dünya boks şampiyonu olmak için ABD’de ringe çıkan Türk boksör Selçuk A

Aydın:' Hakem faciası yaşadık'

 

WBC Welterweight Dünya boks şampiyonluğunu, Meksikalı asıllı rakibi Robert Guerrero karşısında kaybeden Selçuk Aydın, çok farklı bir şekilde geri döneceğini söyledi. 

WBC Welterweight Dünya boks şampiyonu olmak için ABD’de ringe çıkan Türk boksör Selçuk Aydın, Meksikalı asıllı rakibi Robert Guerrero karşısına 2 aylık bir çalışma sonrası çıktığını belirterek, “Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Maça beklediğim şekilde başladım. Rakibim maça iyi konsantre olmuştu. Maçtan önce bir takım sıkıntılar yaşadık. Soyunma odasına gelen orta hakem maçın kurallarını söylerken beni ve ekibimi taciz eti. Hakemler zaten kendi hakemleriydi. Rakibimin yaşadığı şehrin hakemleriydi sadece bir hakem İngiliz’di. Tam bir hakem faciası yaşadık” dedi.

Rakibine yumruk attığını ama bu yumrukların istediği gibi olmadığını ifade eden Selçuk Aydın, Robert Guerrero'nun evinde oynamanın avantajını iyi kullandığını ifade ederek, "Rakibime istediğim yumrukları atabilseydim düşerdi zaten. İstediğim yumrukları atamadım. Evinde oynamanın avantajını iyi kullandı. Eşi, akrabalara ve bütün arkadaşları önünde gösterebileceği en iyi performansı gösterdi. Bize ise yapılan psikolojik baskılara karşısında iyi bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Ben rakibime daha çok yumruk atmalıydım bu bir gerçek" diye konuştu.

Amerikan seyircisinin iyi boks bildiğini söyleyen Selçuk, "Nasıl bizim ülkemizde futboldan anlayan insanlar var. ABD’de boks bilen insanlar var. Böyle bilinçli bir seyirci karşısında oynamak çok güzeldi. Hedefimiz zaten o areneda mücadele etmekti. Allah bize bunu nasip etti. Bizde çok çalıştık. Bu bir ekip işiydi ama benim ekibime baktığımız zaman menajerim Ahmet Ören ve ben varım. Başka kimse yok. Bugünlere ikimiz geldik. Bugüne kadar çok antrenörle çalıştım. Çok duygusal biriyim kolay bir şeyleri silemiyorum. Birine alıştın mı ayrılmak zor geliyor. Ama bundan sonra duygusal davranmayacağım. Profesyonel davranacağım. Antrenörüm bu maçta yeterli olmadı. İyi mücadele ettim. Ben maçın galibi olduğuma inanıyorum. Biz Amerika’ya gittiğimiz zaman zaten orda bir senaryo yazılmıştı. Selçuk Aydın oraya sadece bir kukla olarak gitti. Bunu düşünmek benim daha çok zoruma gidiyor. Ben çıkıp yüreğimle gücümle mücadele ettim. Eksiklerim vardı. Antrenörüm beni bir yere kadar getirebildi bu maç için yeterli değildi. Resmiyette biz maç kaybettik ama biz bir şeyler kazanarak buraya geldik. Robert Guerrero ile rövanş istiyorum. Bir kez daha onunla karşılaşmam lazım. Ben çok aceleci değilim artık profesyonelce davranıyorum. Yarında onunla oynayabilirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem