Avustralya Genel Valisi Türkiye’de

Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretler kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki tören öncesinde, Avustralya Genel Valisi Cosgrove’nin makam aracı, protokol girişinin önü

Avustralya Genel Valisi Türkiye’de

Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretler kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki tören öncesinde, Avustralya Genel Valisi Cosgrove’nin makam aracı, protokol girişinin önündeki caddeden iki ülkenin bayraklarını taşıyan atlı tören birliği tarafından karşılandı.

Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen Avustralya Genel Valisi Cosgrove ve eşi Lynne’i, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan makam aracından inişinde karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avustralya Genel Valisi Cosgrove ile eşlerinin platformda yerlerinin almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Cosgrove, tören kıtasına Türkçe, “Merhaba Asker” diyerek selamladı. İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan, Cosgrove ve eşleri Türkiye ve Avustralya bayrakları önünde basın mensuplarına poz verdi.

Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Yardımcısı İbrahim Kalın yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya Genel Valisi Peter Cosgro ile baş başa görüşecek. Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğu Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi öğlen yemeği verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem