Avrupa Türkleri geri çevirdi

Avrupa ülkeleri 2013 yılının tamamında tüm dünyada 17.2 milyon Schengen vizesi başvurusu alırken, Türkiye 779 bin 464 başvuru ile 4’üncü sırada yer aldı.Ancak Avrupa ülkelerinin Türklere vize vermede Çin, Ukrayna ve Suudi Arabistan’a olduğu kadar cömert d

Avrupa Türkleri geri çevirdi

Avrupa ülkeleri 2013 yılının tamamında tüm dünyada 17.2 milyon Schengen vizesi başvurusu alırken, Türkiye 779 bin 464 başvuru ile 4’üncü sırada yer aldı.

Ancak Avrupa ülkelerinin Türklere vize vermede Çin, Ukrayna ve Suudi Arabistan’a olduğu kadar cömert davranmaması dikkat çekti. Avrupa ülkeleri toplam başvurunun yüzde 4.7’sine denk gelen 36 bin 634 Türk’ün vize isteğini geri çevirdi. Vize reddinin başında gitme nedeninin belirsizliği, geri döneceğine ilişkin şüphe ve maddi teminat yetersizliği gibi nedenler bulunuyor.

AVRUPA ARTIK PİŞMAN

Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre vize zorlukları nedeniyle en fazla Schengen alan 6 ülkedeki potansiyel 6.6 milyon kişinin Avrupa seyahatlerinden vazgeçtiği belirtiliyor. Bu turist kaybının Avrupa bölgesine her yıl 3.7 ile 12.8 milyar Euro arasında değişen rakamlarla direkt etkisi bulunuyor. Araştırmaya göre turist sayısında vize nedeniyle meydana gelen kayıp Avrupa ülkelerine 5 yıl içerisinde her yıl en fazla 129 bin kişilik işgücü kaybı oluşturuyor. Bu kaybı gören AB ülkeleri 15 gün olan azami karar süresinin 10 güne indirilmesi, başvuru formunun basitleştirilmesi için hazırlık yapıyor.

26 LİRA YENİ ZAM GELDİ

Yaz dönemi yaklaşırken, konsolosluklara vize aracı hizmeti veren şirketler 26 liraya varan zamlar yaptı. 248 lira olan İtalya vize ücreti 272 liraya, 222 lira olan İspanya vize ücreti ise 248 liraya çıkarıldı. Vizeyi aracı olmadan kendileri kabul eden Fransa, Almanya gibi ülkelerin fiyatı ise hâlâ 60 ile 80 Euro arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem