Avrupa Birliği'nden Yunanistan'a yeşil ışık

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem,  Avro Bölgesi'nin Yunanistan'a 86 milyaravro finansman sağlamak için Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) yetki verildiğini bildirdi. Yunanistan'ın üç yıl için uygulayacağı programda kamu

Avrupa Birliği'nden Yunanistan'a yeşil ışık

Avro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem,  Avro Bölgesi'nin Yunanistan'a 86 milyaravro finansman sağlamak için Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) yetki verildiğini bildirdi.

Yunanistan'ın üç yıl için uygulayacağı programda kamu finansmanı, ekonomi ve finans sektörüne yönelik katı şartlar olduğunu anımsatan Dijsselbloem, Yunanistan hükümetinin son dönemde güvenilir adımlar attığını belirtti.

Dijsselbloem, Yunanistan'ın, ekonomisini istikrara kavuşturmak ve güveni arttırmak için yapması gerekenler bulunduğunu, son dönemde alınan kararların ise doğru yönde olduğunu ifade etti.

Yunanistan'a 3'üncü kurtarma paketi kapsamında sağlanacak 86 milyar avroluk kredinin ilk dilimi 26 milyar avro değerinde. Bu paranın, 10 milyar avroluk kısmı bankacılık sektörünün sermaye yapısını güçlendirmek için ayrıldı. Kredinin, 13 milyar avroluk kısmı ise ESM'e yetki verilmesiyle Yunanistan'ın kullanması için serbest bırakıldı.

Öte yandan, Yunanistan'ın 20 Ağustos'ta Avrupa Merkez Bankası'na 3,2 milyar avroluk geri ödeme yapması gerekiyor.

HOLLANDA KURTARMA PAKETİNİ ONAYLADI

Hollanda’da parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisinde çoğunluk, Yunanistan’a mali açıdan yapılması öngörülen 3. kurtarma paketine onay verdi.

Yaz tatiline ara vererek olağanüstü toplanan 150 üyeli meclis genel kurulunda yapılan oylamada, 90 milletvekili Yunanistan için hazırlanan yardım paketine destek verirken, geri kalanlar ise karşı çıktı.

Hollanda 2012'de seçim kampanyası sırasında Yunanistan’a yardım yapılmayacağı vaadinde bulunan Başbakan Mark Rutte, Meclisteki oylamada yeni yardım paketine karşı çıkan muhalefet partilerinin sert eleştirilerine maruz kaldı.

Avro Bölgesi ülkelerinin üzerinde anlaştığı 86 milyar avroluk kredi paketinde Hollanda’nın payına yaklaşık 5 milyar avro düşüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem