Avrupa birliği ne karar verdi?

AP Türkiye Raportörü Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten tarafından hazırlanan rapora verilen 24 yazılı değişiklik önergesinden, 8 önerge kabul edildi. Raporda Verilen tek sözlü önergede ise "Trabzon ve İznik'teki kiliselerin, Müslümanlara ibadete aç

Avrupa birliği ne karar verdi?

AP Türkiye Raportörü Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten tarafından hazırlanan rapora verilen 24 yazılı değişiklik önergesinden, 8 önerge kabul edildi. Raporda Verilen tek sözlü önergede ise "Trabzon ve İznik'teki kiliselerin, Müslümanlara ibadete açılması yönündeki yargı kararının yeniden gözden geçirilmesi" teklifi kabul edildi.

14 sayfalık rapor, 41 paragraftan oluşuyor. Raporda genel olarak Türkiye'nin sağlam kaidelere bağlı demokratik bir yönetim için üzerine düşen yükümlülüklere bağlı kalması, Kopenhag kriterlerine uyum sağlaması, komşularıyla iyi ilişkiler geliştirmesi ve AB ile işbirliğini geliştirmesi yönünde tavsiyeler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem