Avrasya'nın en büyük volkanı hareketlendi

Dünyanın aktif en yüksek volkanlarından biri olan Klyuçevskoy'in püskürttüğü kül ve dumanlar 6 bin metre yüksekliğe kadar çıkıyor. Yetkililer volkanının her 2-3 yılda bir canlandığına dikkat çekiyor.YETKİLİLER ALARMDAKamçatka bölgesi Acil Durum Bakanlığı

Avrasya'nın en büyük volkanı hareketlendi

Dünyanın aktif en yüksek volkanlarından biri olan Klyuçevskoy'in püskürttüğü kül ve dumanlar 6 bin metre yüksekliğe kadar çıkıyor. Yetkililer volkanının her 2-3 yılda bir canlandığına dikkat çekiyor.

YETKİLİLER ALARMDA

Kamçatka bölgesi Acil Durum Bakanlığı yetkilileri volkanların sürekli olarak izlendiğini, Klyuçevskoy volkanının püskürttüğü duman ve külün 6 bin metreyi geçtiğini açıkladı. Yetkililer bölgede yaşayan halkı volkan küllerine karşı tedbirli olmaya çağırırken, hava ulaşımı ile ilgili de uyarı yapıldı. Görevliler bölgeye gezi düzenleyen tur şirketlerini de aktif volkan konusunda bilgilendirdi.

Kamçatka bölgesinde 150'den fazla olan volkandan 30'u halen aktif.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem