Atıldığını annesinden sakladı

Astsubay Başçavuş Raif Uslu, eşi başörtülü olduğu için 2002 yılında Yüksek Askeri Şurası (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden atıldı.Kayseri'de yaşayan Raif Uslu, 9 yıl memleketi Amasya'ya dönemedi ve ordudan atıldığını da annesine açıklayam

Atıldığını annesinden sakladı

Astsubay Başçavuş Raif Uslu, eşi başörtülü olduğu için 2002 yılında Yüksek Askeri Şurası (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden atıldı.

Kayseri'de yaşayan Raif Uslu, 9 yıl memleketi Amasya'ya dönemedi ve ordudan atıldığını da annesine açıklayamadı. Uslu, annesinin felç geçirmesinden endişe ederek sakladığı bu kararı, bayramda söyledi. Önce üzücü haberi vererek 9 yıl önce ordudan atıldığını söyleyen Uslu, daha sonra referandumla birlikte yeniden memurluğa döndüğü müjdesini verdi.

Astsubay Başçavuş Raif Uslu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ilk gün eğitim aldığı dönemde paraşüte merakından komando olmak istedi. Ankara Mamak Güvercinlik'te muhabere eğitimi alırken Kayseri 1. Hava İndirme Tugay Komutanlığı'na gönüllü geldi. Komando eğitimi alan Uslu, Bolu, Malatya ve Van'da görev yaptı ve çok sayıda sınır ötesi operasyonlara katıldı. Mesleğinin 13'üncü yalında Malatya'da görev yaparken ordudan atıldı. YAŞ kararı sonucunda ordudan atılan Raif Uslu'ya gerekçe olarak eşinin başörtülü olması gösterildi. Başçavuş rütbesindeyken TSK'dan atılan Raif Uslu, önce şaşkınlık yaşadı, sonra iki çocuğu ve eşiyle birlikte geçim mücadelesine başladı.

Uslu, annesinin atıldığı haberini duyarak üzülmemesi için memleketi Amasya'ya dönemedi. Kayseri'ye yerleşen Uslu, annesini her yıl ziyaret ettiği için bıyık bile bırakmadı. 'Bıyık bırakmış olsam annem şüphelenir ve sorgulardı' diyen Uslu, "Bıyık bırakmadım ve ziyaretlerinde hep anneme yalan söyledim. O bana sürekli ne zaman emekli olacağımı sordu. Ben zamanı geldiğinde söyleyeceğimi belirttim. Görüşmelerimizde de hep görevde olduğumu, nöbette olduğumu söyleyerek askeri görevimin sürdüğünü anlattım. O da bana inandı." dedi.

Raif Uslu, 9 yıldır sürdürdüğü yalanı da bu bayramda sona erdirdiğini anlattı. 12 Eylül referandum sonrasında YAŞ kararına itiraz ettiklerini ve sonuç aldıklarını söyledi. Uslu, itirazlarının incelendiğini ve İçişleri Bakanlığı'na memur olarak göreve başlama kararını bayramda öğrendiğini belirtti. Bunun üzerine annesini telefonla aradığını aktaran Uslu, "Anneme, 9 yıldır yalan söylediğimi itiraf ettim. 9 yıl önce ordudan eşimin başörtüsünden dolayı atıldığımı anlattım. Ama bugün haklarımın geri verildiğini ve memurluğa döndüğümü söyledim. Annem önce ağladı, sonra sevindi. Hatta bana kızdı. 'Niye o zaman söylemedim. Buradaki evi sana verirdim ve köye dönerdim. Burada otururdunuz. 9 yıldır ne yediniz ne içtiniz' dedi. Ben de kendisinin felç geçirmesinden endişe ettiğimi ifade ettim. Çünkü bizim için manevi anlamda büyük değeri olan ordudan atılmak çok hoş değildi. Hele hiçbir suçumuz yokken atılmamızın izahı da olamayacaktı." diye konuştu.

Referandumla anayasa değişikliği yapanlarla 'evet' oyu verenlere şükranlarını sunan Raif Uslu, memurluğa dönme kararını eşi ve çocuklarının Ankara'da öğrendiğini anlattı. Uslu, adaletin yerini bulduğu içinde sevindiğini belirtti. 9 yıllık süreçte ise bükümcülük mesleğini öğrendiğini anlatan Uslu, en son Kilim Mobilya'da güvenlik görevlisi olarak ailesinin geçimini sağladığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler