Atatürk'ün sözü var büstü yok!

 Taşınacağız gerekçesiyle hizmet binası önündeki "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü koydurmayan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği vatandaşın tepkisini çekiyor. BAŞBAKAN'A ŞİKAYET Yetkililer maliyeti 200-300 li

Atatürk'ün sözü var büstü yok!

 

Taşınacağız gerekçesiyle hizmet binası önündeki "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü koydurmayan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği vatandaşın tepkisini çekiyor.
 
BAŞBAKAN'A ŞİKAYET
 
Yetkililer maliyeti 200-300 lira olan büstü yerine koymamak için adeta direnirken, sürece sert tepki gösteren vatandaş BİMER'e şikayet dilekçesi yazarak, "Koskoca kamu kurumu Atatürk'ün büst teminini taşınma süreci nedeniyle erteliyorsa yazıklar olsun" dedi.
 
ATA'NIN SÖZÜ VAR BÜSTÜ YOK 
 
KAMU kurumlarına ait binalarda T.C ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği hizmet binası önünde, "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü konulmaması vatandaşın tepkisini çekiyor.
GEÇİCİ OLARAK BURADAYIZ
 
Yaşanan eksiklik defalarca gündeme gelmesine karşın geri adım atmayarak büstün temini konusunda duyarsız tavrını sürdüren Kamu Hastaneleri Birliği, kurumun Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi yerleşkesi içinde geçici olarak faaliyet gösterdiğini, Atatürk büstünün de bu nedenle yerine konmadığını savunuyor.
 
BÜYÜK UTANÇ
 
Sürece tepki gösteren vatandaş ise manevi değerlerin hiçe sayıldığını savunarak, "Maddi değeri en fazla 200-300 lira olan bir büstün 6 aydır temin edilememesi büyük bir utanç. Koskoca kamu kurumu Atatürk'ün büst teminini taşınma süreci nedeniyle erteliyorsa yazıklar olsun" dedi.
 
KAİDEYİ DE YIKIN
 
20 yıldır Antalya'da ikamet ettiğini belirten emekli devlet memuru Nezihe Örmeci, hastaneye her geliş gidişinde gözünün boş kaideye takıldığını belirterek, "Bu ayıbı Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet ettim. Madem Atamızın büstünü koymuyorlar bari kaide de yıkılsın. Böyle olursa belki tepkiler azalır. O kaide orada boş durduğunda algılama yanlış oluyor" diye konuştu.
 
BÜST KOYMAK ZOR DEĞİL
 
Vatandaşların tepkisi ve kaideye neden Atatürk büstü konulmadığı konusunda açıklama yapan Antalya Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Cenker Ateş ise şöyle dedi: "Hassas bir süreçten geçildiği için vatandaş bazı şeyleri yanlış anlamış olabilir. Oraya Atatürk büstü koymak elbette zor değil. Fakat taşınma süreci dikkate alınıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem