Atatürk'ün öğrencisi vefat etti!

Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtdışına okumaya gönderdiği, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Matematik Bölümü'nü kuran Prof. Dr. Ali Rıza Özbek, 98 yaşında vefat etti.Muğlalı Hacı Hamzalar ailesinden olan Özbek, İTÜ Matematik Bölümü'ndeki 40 yıll

Atatürk'ün öğrencisi vefat etti!

Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtdışına okumaya gönderdiği, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Matematik Bölümü'nü kuran Prof. Dr. Ali Rıza Özbek, 98 yaşında vefat etti.

Muğlalı Hacı Hamzalar ailesinden olan Özbek, İTÜ Matematik Bölümü'ndeki 40 yıllık hizmet süresinde kürsü başkanlığı ve senato üyeliği yapmış, ayrıca Temel Bilimler Fakültesi’ni kurarak yaklaşık 50 bin öğrenci yetiştirmişti.

Prof. Dr. Özbek, yarın (15 Haziran) Kurşunlu Cami’de öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Şehir Eski Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem