Atatürk'e hakeret eden Din hocasına hapis!

Edirne’de görev yaptığı ilköğretim okulunda öğrencilere ders verdiği sırada Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik ‘ırkçı, faşist, kafataşçı, Nazilerle aynı zihniyette’ sözleriyle hakaret ettiği öne sürülen 37 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahm

Atatürk'e hakeret eden Din hocasına hapis!

Edirne’de görev yaptığı ilköğretim okulunda öğrencilere ders verdiği sırada Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik ‘ırkçı, faşist, kafataşçı, Nazilerle aynı zihniyette’ sözleriyle hakaret ettiği öne sürülen 37 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahmet Anık hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İdari soruşturma kapsamında görev yeri değiştirilerek Uzunköprü İlçesi’ndeki bir okula atanan Anık, savunmasında sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve hakaret kastının olmadığını söyledi.

Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Ahmet Anık, geçtiğimiz Mayıs ayında görev yaptığı 75’nci Yıl İlköğretim Okulu 7/A sınıfının dersine girdi. Dinin güzel ahlaklı olmaya nasıl katkı sağladığı ve doğruluk, dürüstlük konularının işlendiği derste öğretmen Ahmet Anık, ön sıradaki erkek arkadaşının yanına oturmak istemeyen kız öğrencisini uyararak herkese karşı saygılı olunması gerektiğini söyledi.

Konuşması sırasında Arap’ın Arap’a, Türk’ün Türk’e üstünlüğünü olmadığını ifade eden Anık, iddialara göre Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik ‘ırkçı, faşist, kafataşcı, Nazilerle aynı zihniyette, Mimar Sinan’ın kafatasını ölçtürmüş’ gibi sözler söyledi. Öğrencilerle tartışan Anık’ın sınıftaki ikinci dersine girdiğinde öğrencilerinin panoya ‘Ne mutlu Türk’üm’ yazıları astıklarını görerek, “Çocuklar bunu yazamazsınız, bu ülkede Kürt de yaşıyor, Laz da yaşıyor. Kimse bu sözü söylemek zorunda değil’ diyerek Kürt milliyetçiliği yaptığı ve Türklüğü, Atatürkçülüğü kötülediği öne sürüldü.

ÖĞRENCİLER OKUL İDARESİ VE AİLELERİNE ANLATTI

Dersten bazıları ağlayarak çıkan ve yaşananları okul idaresi ile ailelerine anlatan öğrenciler, öğretmenlerinin Atatürk’e hakaret ettiğini iddia etti. Bunun üzerine okul idaresi Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi vererek soruşturma açılmasını sağladı. Olaydan haberdar olan Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi de hem Edirne Valiliği’ne hem de Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi vererek soruşturma açılmasını istedi.

ADLİ SORUŞTURMA 5 AY SÜRDÜ

Edirne Cumhuriyet Savcısı Murat Yiğiter tarafından yürütülen ve 5 ay süren adli soruşturma tamamlandı. 75’nci Yıl İlköğretim Okulu’nda idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin yer aldığı 60 kişinin ifadesi alınırken, savcı tarafından hazırlanan iddianameyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahmet Anık hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret’ suçundan Edirne 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Ahmet Anık hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI’

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet Anık ifadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "2 Mayıs 2013 tarihinde 75’nci Yıl 7/A sınıfında müfredat çerçevesinde dersi işlediğim sırada öğrencilerimden E.V.’nin yerini değiştirme gereği duyarak B.C.Y.’nin yanına oturttum. E.V. adlı öğrencimin oturttuğum arkadaşına değer vermeyen, hiçe sayan hor gören bir tavırla sırtını döndüğünü gördüm. Bunun üzerine ben de değerler eğitimi çerçevesinde bu ayki konunun saygı olduğunu belirterek kimsenin kimseye üstünlük duygusu içinde üstten bakmaması gerektiğini, insanların birbirine saygı duymaları gerektiğini söyledim. Peygamberimizin hadisleriyle konuya açıklık getirdim. Hiçbir ırkın ırka üstün olmadığını, Arap’ın Arap’a, Türk’ün Türk’e üstün olmadığını söyledim. Ayrıca Atatürk’ün Mimar Sinan’ın kafatasını ölçtürdüğünü yanlış anlaşıldığı takdirde Atatürk’e faşist diyebileceklerini ve Hitlere benzetebileceklerini söyledim. Benim sözlerim Atatürk’e hakaret kastı bulunmamaktadır. Sözlerim yanlış anlaşılmış olabilir”dedi.

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ise ifadelerinde, öğretmenleri Ahmet Anık’ın erkek arkadaşının yanına oturmak istemeyen E.V. isimli kız öğrencisine dönerek ‘ayrımcılık yapamazsın’ dediğini ve ardından konuyu Kürt, Türk ayrımına getirerek Atatürk’e yönelik ‘ırkçı, faşist, kafataşçı’ sözlerini sarf ettiğini öne sürdü.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturma kapsamında öğretmen Ahmet Anık’ın 75’nci Yıl İlköğretim Okulu’ndan, Uzunköprü İlçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ataması yapılarak yeri değiştirildi. Mayıs ayında başlayan idari soruşturması ise halen sürüyor.
95.20131022123143.jpg
SAYFASINDA PAYLAŞMIŞTI

Atatürk’e hareket etmekle suçlanan Ahmet Anık’ın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, geçen Nisan ayında gazete kupürü üzerinde 'Kemalizm Faşizmdir' yazılı bir fotoğrafı paylaşması da dikkat çekmişti. Anık, açılan soruşturmaların ardından paylaştığı fotoğrafı sayfasından kaldırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem