Atatürk'e hakaret eden AKİT TV'ye suç duyurusu

Ankara Barosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2015 tarihinde Akit TV’de yayınlanan Gün Başlıyor Programı’nda, “Zulüm

Atatürk'e hakaret eden  AKİT TV'ye suç duyurusu

Ankara Barosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2015 tarihinde Akit TV’de yayınlanan Gün Başlıyor Programı’nda, “Zulüm 1938’de son buldu” başlığı altında Atatürk’e hakaret içeren ifadelere yer verilmişti.

Ankara Barosu Başkanlığı, kamuoyunda büyük tepki uyandıran bu yayın nedeniyle Akit TV hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Akit TV sorumluları hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçları’ düzenleyen 300 ve ‘Türk Milleti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarını’ düzenleyen 301. maddeleri ile Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’un ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçunu düzenleyen 1 ve 2. maddeleri uyarınca soruşturma yapılarak kamu davası açılması istendi.

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran da Akit TV’yi RTÜK’e şikayet etti.

Şikayet dilekçesinde, Akit TV’nin söz konusu yayınıyla Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile Yayın Hizmeti Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’in ‘yayın hizmet ilkelerini’ düzenleyen maddelerini ihlal ettiği vurgulandı ve kanal hakkında idari yaptırım uygulanması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem