Atatürk Büstünü 6 ayda koyamadılar

 Taşınacağız gerekçesiyle hizmet binası önündeki "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü koydurmayan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği vatandaşın tepkisini çekiyor. ADD TEPKİLİ Yaşanan gelişme üzerine açıklama yapa

Atatürk Büstünü 6 ayda koyamadılar

 

Taşınacağız gerekçesiyle hizmet binası önündeki "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü koydurmayan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği vatandaşın tepkisini çekiyor.
 
ADD TEPKİLİ
 
Yaşanan gelişme üzerine açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Taşınacağız bahanesi ile 6 aydır Atatürk’ün büstünü koymaktan imtina edenler, tepki alınca kaideyi de yerinden sökmüşler” dedi.
 
İYİ NİYETLİ BAKIYORUZ
 
Kaidenin depoya kaldırılmasının iyi niyetli olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, “Atatürk büstü taşınma programı nedeniyle yerine konmamış. Bugün de kaide sökülerek depoya kaldırılmış” diye konuştu.
 
BÜSTSÜZ KAİDE SÖKÜLDÜ
 
AntalyaKamu Hastaneleri Birliği hizmet binası önünde, "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaide söküldü. Kaideye 6 aydır Atatürk büstü koydurmayan kurum yetkilileri, vatandaşın, “Kaide neden boş duruyor?” tepkisinin hemen ardından kurum önündeki kaideyi depoya kaldırttı.
 
ADD AÇIKLAMA YAPTI
 
Maliyeti 200-300 lira olan büstü temin etmek yerine kaidenin kaldırılmasına yazılı açıklama ile tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Tek kelime ile yazıklar olsun. Taşınacağız bahanesi ile 6 aydır Atatürk’ün büstünü koymaktan imtina edenler, tepki alınca kaideyi de yerinden sökmüşler” dedi.
 
BÜSTÜ BİZ ALALIM
 
Yaşanlara yönelik tepkinin her geçen gün arttığını kaydeden Daş, “Birileri T.C ibaresi ile uğraşıyor birileri Atatürk’ün büstünü saklıyor. İnsanların manevi değerleri ile oynamak bu kadar kolay olmamalı. O büstü sırf ekonomik gerekçelerle oraya koyamıyorlarsa biz dernek olarak giderleri karşılamaya hazırız. Yeter ki samimi olunsun” diye konuştu.
 
DAVRANIŞ İYİ NİYETLİ
 
Kaidenin sökülmesi konusunda açıklama yapan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu ise şöyle dedi: “Uygulamayla ilgili kumrumuzdan bilgi aldık. Atatürk büstü taşınacakları için yerine konmamış. Kaide ise bugün görevliler tarafından sökülerek depoya kaldırılmış. Tamamen iyi niyetli bir davranış olarak kabul ediyoruz.”
 
NE OLMUŞTU?
 
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği hizmet binası önünde, "Bu ülkenin en değerli hazinesi çocuklardır" yazılı kaideye 6 aydır Atatürk büstü konulmamasına tepki gösteren vatandaşlar kamu kurumlarını şikâyet yağmuruna tutmuş, şikâyetler üzerine açıklama yapan Antalya Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Cenker Ateş, "Hassas bir süreçten geçildiği için vatandaş bazı şeyleri yanlış anlamış olabilir. Oraya Atatürk büstü koymak elbette zor değil. Fakat taşınma süreci dikkate alınıyor" demişti. Açıklamanın bir gün sonrası kaide yerinden sökülüp depoya kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler