Atanamayınca simit sattılar!

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Karadeniz Bölge Temsilciliği üyesi yaklaşık 60 kişi protestoda bulundu. İstiklal Caddesi'nde toplanan ataması yapılmayan öğretmenlere Sinop, Amasya, Çorum ve Ordu'dan da katılım oldu. Bazı sendikaların destek veril

Atanamayınca simit sattılar!

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Karadeniz Bölge Temsilciliği üyesi yaklaşık 60 kişi protestoda bulundu. İstiklal Caddesi'nde toplanan ataması yapılmayan öğretmenlere Sinop, Amasya, Çorum ve Ordu'dan da katılım oldu. Bazı sendikaların destek verildiği eylemde öğretmen adayları, yaşadıkları sıkıntıların yazılı olduğu pankartları ve balonları taşıdı. İstiklal Caddesi'nde başlayan yürüyüş sırasında bazı öğretmenler simit sattı. Yol boyunca simit satarak yürüyen öğretmen adayları basın açıklaması yaptı. Öğretmenlerin simit satar hale geldiğini belirten öğretmen adayları, burada simit satmayı sürdürdü. Grup adına açıklama yapan Platform Samsun Temsilcisi Nazlı Taş, yaşanan süreçte 21 öğretmen adayının girdiği bunalım sonucu intihar ettiğini söyledi.

Soruların çalındığını ve belli gruplara verildiği bir dönemde kendilerinin sınavı kazanamayan öğretmenler olarak tanımlandıklarını belirten Taş, böyle bir durumu kabul etmediklerini, 300 bin öğretmen açığının olduğu ülkede atanamamalarına anlam veremediklerini söyledi. Atanamayan öğretmenler, ellerindeki balonları patlatarak çöpe atılıp eylemi son verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem