Atanamayan öğretmene sert yanıt !

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , Ak Parti İl Örgütünün düzenlediği 'Karınca modeli' adı verilen saha çalışmasının Buca organizasyonuna katıldı. Buca İlçesi'nde etkin olan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen

Atanamayan öğretmene sert yanıt !

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım , Ak Parti İl Örgütünün düzenlediği 'Karınca modeli' adı verilen saha çalışmasının Buca organizasyonuna katıldı. Buca İlçesi'nde etkin olan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, daha sonra esnafı ziyaret etti.

"AMERİKA'DAN DAHA İYİ DURUMDAYIZ"

Binali Yıldırım, hastanelerle ilgili şikayetlere ilginç yanıt verdi. Sağlıkta muazzam dönüşüm sağladıklarını belirten Bakan Yıldırım "Türkiye'deki sağlık sistemi Amerika'dan daha iyi durumda. Bunu dünya kabul ediyor. O günleri yaşadık. Güneş doğmadan kuyruğa girip muayene sırası aldığımız zamanları sizler bilirsiniz. İlacın birini başka diğerini başka eczaneden alırdık. Hastanelerde muayene olamadığımız için aile bireylerinin hastalıklarını kendi hastalığımız gibi söyleyerek ilaç almaya çalışıyorduk" dedi.

"FAZLA ABARTMAYALIM"

Buca Muhtarlar Birliği Başkanı Eşvak Yurdanuz, 47 muhtarın sesi olduğunusöyledi. Yurdanuz yasa değişikliğiyle Nüfus Müdürlüğü'nün muhtarların verdiği belgelere vermesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi.

Müdürlüklerdeki memurların yerleşim belgesi vermemesi gerektiğini belirten Yurdanuz, "Adres değişiklikleri kayıtlarını muhtarlar yapmalıdır. Toplu taşımdan ücretsiz faydalanmak istiyoruz. Silahlarımızdan harç alınmaması talep ediyoruz. Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar sevilen Bakanımız Binali Yıldırım'dır" dedi. Yıldırım, bu sözlere "Fazla abartmayalım" dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENE YANIT

Toplantının yapıldığı Başak Kafe restoran sorumlusu olduğunu ve İngilizce öğretmenliği mezunu olduğunu söyleyen Çilem Durgun, 6 yıldır öğretmen olarak atanamamasından şikayet etti. Yıldırım, ilginç bir yanıtla KPSS 'de en yüksek puanı almaktan başka çare olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ulaştırma Bakanlığı olarak 10 yıldır hiç memur almadıklarını hep öğretmen, polis, sağlıkta alımlar yapıldığını Adalet Bakanlığı'nın da yeni yeni alım yapmaya başladığını söyledi. Yıldırım "Alınan öğretmen sayısı 80 yılda alınanın 80 katıdır. Ancak KPSS sistemi var. Örneğin 50 bin öğretmen alınacak sınava 500 bin kişi girebiliyor. Memur alıp oturtmak ne kadar akla yakındır.

Bu sorun geçmişte bu yüksekokul branşlarının iyi planlanmamasından kontenjan sıkıntısından kaynaklanıyor. Bunun sıkıntısını şimdi yaşıyoruz. Yani eski dönemlerde herkes inisiyatif kullanarak memur alıyordu.

Şimdi merkezi sistem var. Puanı tutan alıyor. Buradaki yanlış algılama KPSS'ye girenin memur olacak diye bir durum yok. KPSS'ye girenlerin sayısı devlette çalışan memurlardan fazla. Onun için her yıl ayrılan memur kadrosu bellidir. En yüksek puanı almandan başka çözüm yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem