Atalay depremin ardından konuştu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem için açıklama yaptı. İşte Atalay'ın açıklaması...Olayla ilgili ulaştırılması gereken yardımlarla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Biraz önce de Başbakanlık'ta ilgili bütün birim ve bak

Atalay depremin ardından konuştu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem için açıklama yaptı. İşte Atalay'ın açıklaması...

Olayla ilgili ulaştırılması gereken yardımlarla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Biraz önce de Başbakanlık'ta ilgili bütün birim ve bakanlıkları toplantıya çağırdık.

Böyle durumlar için kurulmuş afet ve yardım kurumlarımız var. Bizim şuanda Van Valimiz'den Erciş Kaymakamından alınan bilgiye göre Van Merkez'de 10 civarında bina yıkılmış, Erciş'te 25-30 arası bina, birde yurt yıkılmış durumda. Köylerde olabilir, özellikle merkeze bağlı köylerde belki biraz daha fazla hasar olabilir. Valimiz şuanda helikopterle köylerle ilgli çalışmalarını sürdürüyor.

Kızılay'ın Muş ve Erzurum'daki depolarından malzemeler ulaştırılıyor vatandaşlara. Çadır, katalitik soba, gıda gibi şeyler öncelikle götürülyor hava şartlarından dolayı. Başbakanımız birazdan buraya gelecek.

Sağlıkla ilgili hiçbir sorun yok. Genel manada Erzurum Diyarbakır gibi illerimiz seferber oldu. İnşallah hasar ve kayıp fazla olmaz. O konuda bizim doğrusu bizim şuanda vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olabilir. Bilgi almadan birşey söyleyemiyorum. Valimizin ve kaymakamımızın verdiği bilgileri aktarmış olduk. Temennimiz bu depremin hasarının fazla olmaması yönünde. Söyleyeceklerim bu kadar. Teşekkür ediyorum.

Haberleşmede sorun yaşanıyor. Biraz önce ulaştırma bakanlığımızla da görüştük. Bize iki numara verilecek. 112 ve 155 acil afet ile de irtibatlı olacak. Vatandaşlarımızın hepsinin ayrı ayrı numaraları aramaları haberleşmeyi kilitliyor. Biraz sonra haberleşme ile ilgili açıklama yapılacak.

Tekrarlamayayım. Van'da 10 kadar, Erciş'te 25 kadar binanın yıkıldığı yönündedir. Koordinasyon bizim Afet ve Acil Durum Koordinasyonudur. Onun koordinasyon toplanısını yaptık. Her bakanlığımız kendi üzerine düşen görevi yürütüyor. Kim nerede nelerle meşgul. 1,5 saat sonra THY'nin büyük uçağı gidecek personeli götürecek. Diyarbakır'dan helikopterlerimiz hareket halinde, bütün imkanlarımız seferber oldu. Olayın büyüklüğünü, hasarın kapsamını henüz bilmiyoruz. Ama biz en azamisini kurtarma, barınma ihtiyaçları ile ilgili her türlü hizmeti ulaştırmaya çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem