Ata siluetine bilirkişi raporu

Ardahan’ın Damal İlçesi sınırlarında bulunan Yukarıgündeş Köyü karşısındaki Karadağ sırtlarına 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yansıyan Atatürk siluetini izlemek için her yıl yerli ve yabancı çok sayıda insan bölgeye akın ediyor.Bu tarihler arasın

Ata siluetine bilirkişi raporu

Ardahan’ın Damal İlçesi sınırlarında bulunan Yukarıgündeş Köyü karşısındaki Karadağ sırtlarına 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yansıyan Atatürk siluetini izlemek için her yıl yerli ve yabancı çok sayıda insan bölgeye akın ediyor.

Bu tarihler arasında “Atatürk’ün Gölgesinde Damal Festivali” adıyla siyasilerin de büyük ilgi gösterdiği 4 günlük bir festival de düzenleniyor. Dağlara yansıyan doğa olayını daha geliştirmek ve görüntünün daha sosyal bir ortamda izlenebilmesini sağlamak amacıyla bir araya gelen aralarında CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan’ın da bulunduğu bir grup “Atatürk Siluetini Tanıtma Yaşatma Derneği” adı altında bir dernek kurmak üzere bir yıl önce işlemleri başlattı.

CHP’li Öğüt bu girişim üzerine İçişleri Bakanlığı’nın “O siluetin Atatürk olup olmadığını bilmiyoruz” diyerek bilirkişi raporu istediğini açıkladı. “Bu anlaşılmaz tutumu bizzat İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e götürdüm” diyen Öğüt bundan da sonuç alamadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem