Astsubayın eşi intihara kalkıştı

Ergenekon soruşturması kapsamında 9 ilde aramalar yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve bazı illerdeki Jandarma Komutanlıkları var. Operasyon kapsamında aralarında Malatya eski Jandarma Alay Komutanı ve ilahiyat

Astsubayın eşi intihara kalkıştı

Ergenekon soruşturması kapsamında 9 ilde aramalar yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ve bazı illerdeki Jandarma Komutanlıkları var. Operasyon kapsamında aralarında Malatya eski Jandarma Alay Komutanı ve ilahiyatçı 2 öğretim görevlisinin de olduğu 20'ye yakın kişi gözaltına alınırken, Malatya'da gözaltına alınan astsubayın eşi çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu.

Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Malatya, Siirt, Muğla ve İzmir'in de aralarında olduğu 9 ilde operasyon yapılıyor. Operasyon kapsamında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Dülger, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay başçavuş A.A., Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli astsubay A.G. ve Malatya'da İlahiyat Fakültesi'nde görevli 2 öğretim üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretim görevlilerinden birinin ismi Ruhi Babat... Dülger, Ankara'da gözaltına alındı.

3 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINDA

Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı H.Y, jandarma astsubaylar M.Ç. ve A.A. gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında İzmir'de bir askeri misafirhanede gece arama yapıldığı, herhangi bir gözaltı bulunmadığı bildirildi. aramanın, ifade için aranan bir askeri personelin yakalanmasına yönelik olduğu öğrenildi. Aramada adı açıklanmayan askeri personele ulaşılamazken, savcının bizzat katıldığı aramada bazı evraklara el konuldu. Ergenekon davasının tutuklu sanığı Sevgi Erenerol ile bağlantısının belirlendiği ileri sürülen bazı şüpheliler de gözaltına alındı.

ASTSUBAYIN EŞİ ÖLMEK İSTEDİ

Bu arada gözaltına alınan jandarma astsubay Mehmet Ç.’nin eşi H.Ç. intihara kalkıştı.

İstihbaratçı astsubay M.Ç., görevli olduğu il dışından bugün saat 11.00’de kente dönünce gözaltına alındı. Eşinin gözaltına alındığını öğrenince bunalıma giren H.Ç. evinde intihara kalkıştı. Önce eşine ait silahı başına dayayan H.Ç., tabanca tutukluk yapınca evde bulunan çok sayıda ilacı içti.

Astsubay M.Ç.’nin gözaltına alındığını duyup evine gelen komşuları, H.Ç.’yi baygın buldu. H.Ç.’nin intihara kalkıştığını anlayan komşuları polisi arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan H.Ç., kaldırıldığı  Malatya Devlet Hastanesi’nde midesi yıkanarak yaşama döndürüldü.

Hastanede halen tedavide bulunan H.Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Operasyonun yapılmasının en önemli nedenlerinden bir tanesinin ‘gizli tanık’ ifadesi olduğu öğrenildi. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından dinlenen gizli tanığın 24 Aralık 2010'da verdiği ifadesinde Zirve Yayınevi Cinayetinin, eski Malatya Alay Komutanı Mehmet Ülger ve öğretim görevlisi Ruhi Abat, İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil’in de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından planlandığını iddia etti..

ERHAN KESKİN’İN İFADESİ

Bu ifadenin yanı sıra Dink davasında ifade veren Erhan Özen’in Zirve Yayınevi Davasında verdiği ifade de soruşturmasının Ergenekon savcıları tarafından başlatılmasında önemli rol oynadı. Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 29. duruşmasında ifade veren Erhan Özen’in Zirve Yayınevi cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Varol Bülent Aral ile Ergenekon davası sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in irtibatlı olduğunu iddia etmişti.

ZİRVE YAYINEVİ DAVASININ MÜDAHİL AVUKATLARININ DİLEKÇESİ

Bunların yanı sıra Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı Erdal Doğan’ın 18 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçenin de soruşturma dosyasında yer aldığı öğrenildi. Doğan, Savcı Öz’e verdiği dilekçede, Ergenekon sanıkları ile Zirve Yayınevi cinayeti sanıklarının ilişkilerinin araştırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem