Askeriye'de vardiyalar değişiyor!

TSK'nın İç Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Buna göre, engellilerle ilgili kanun kapsamında TSK'da görevli engelli memurlara isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası verilemeyece

Askeriye'de vardiyalar değişiyor!

TSK'nın İç Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, engellilerle ilgili kanun kapsamında TSK'da görevli engelli memurlara isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası verilemeyecek. Yönetmelikte askerin nöbet düzenine ilişkin de değişiklikler yapıldı.

Yönetmeliğe, "Saygı nöbetçileri, gemide bulunan sancağa ihdas olunur", "Sancak nöbetçileri nöbet aldıkları yerin maddi ve manevi şahsiyetine tecavüzü önlerler" maddeleri eklendi.

Yönetmeliğe saygı nöbetçisine ilişkin, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Orgeneral/Oramiraller ve Korgeneral/Koramiral seviyesindeki komutan ve amirlerin kışla, karargah ve kurumlarda bulunduklarında, karargah binalarının ana giriş kapısına çıkarılan iki kişilik nöbetçidir.

Yüzer birliklerde sancak nöbetçisi aynı zamanda saygı nöbetçisidir, bunun haricinde saygı nöbetçisi çıkarılmaz. Saygı nöbetçisi, ihtiram olunan makam sahibinin bulunduğu yerden bir günden fazla bir zaman için ayrılması halinde kaldırılır" ifadeleri eklendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler