Askerin bakanına sivil koruma

Milli Savunma Bakanlığı’nda askerlerden oluşan koruma ekibinin görevine son verildi. Bakan İsmet Yılmaz’ı artık 10 kişilik polis ekibi koruyor.Milli Savunma Bakanı'nı polisin yanı sıra askeri ekibin de koruması uygulaması İsmet Yılmaz'ın göreve gelmesiyle

Askerin bakanına sivil koruma

Milli Savunma Bakanlığı’nda askerlerden oluşan koruma ekibinin görevine son verildi. Bakan İsmet Yılmaz’ı artık 10 kişilik polis ekibi koruyor.

Milli Savunma Bakanı'nı polisin yanı sıra askeri ekibin de koruması uygulaması İsmet Yılmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte sona erdi.

Akşam gazetesinin haberine göre; orduevlerinde vatani görevini yapan erler yerine, sivil personelin çalışmaya başlaması, 30 Ağustos resepsiyonlarında tebrikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla kabul etmesi, YAŞ'taki oturma düzeninin ardından bir sivilleşme adımı daha geldi.

Bu kez uygulamanın adresi Milli Savunma Bakanlığı. oldu. İsmet Yılmaz'ın bakanlık görevine gelmesinin ardından özel eğitimli astsubaylardan oluşan askeri koruma uygulaması rafa kalktı.

Bakan Yılmaz'ı sadece polislerden oluşan 10 kişilik bir ekip korumaya başladı. 3'er kişiden oluşan ve 3 vardiya halinde çalışan ekibin başında Yılmaz'ın yakın koruması bulunuyor.

Asker korumaların da bağlı bulundukları birliklerine geri döndükleri öğrenildi.

Bakanlıktaki emir subayı uygulaması ise devam ediyor. Emir subayı, bakanın parti faaliyetleri ile siyasi programlarına katılmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem