Askeri tersanede kaza: 10 şehit

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen "TCG Değirmendere" adlı römorkör, yan yattı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan, romorkörün yan yatmak suretiyle alabora olması sonucu 10 personelin haya

Askeri tersanede kaza: 10 şehit

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersane'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen "TCG Değirmendere" adlı römorkör, yan yattı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan, romorkörün yan yatmak suretiyle alabora olması sonucu 10 personelin hayatını kaybettiği, 17 personelin yaralı kurtarıldığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerden 7'sinin er, 1'inin astsubay, 2'sinin ise sivil memur olduğu öğrenildi.

BAKIM SONRASI DENİZE İNDİRİLMEK İSTENDİ

Alabey Askeri Tersanesi'ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi.

SU ALIP YAN YATTI

Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

İÇİNDEKİ ASKER VE SİVİLLERE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Öte yandan, römorkörde bulunan asker ve 2 sivil işçiye ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.

KURTULAN 7 ASKER HASTANEDE

Römorkör havuz içinde yan yatarken, üzerindeki 8 askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden 7'si Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, diğeri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

DEV VİNÇ GELDİ

Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi'ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.

KAYIPLARDAN KORKULUYOR

Hastanede hafif yaralı 8 askerin bulunduğu öğrenilirken kayıp sayısının 10'a ulaşabileceği haberleri geliyor. Bu asker ve sivil personelin yan yatan geminin altında kaldığı belirtiliyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, İzmir Tersanesi'nde havuzda bakımda bulunan Değirmendere römorkörünün alabora olması sonucu bazı askeri ve sivil personelin kaybolduğunu, kayıpların aranması çalışmalarının saat 15.30 itibarıyla itibarıyla sürdüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü'nün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle "alabora" olduğunu bildirdi. Söz konusu römorkörün, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunduğunu belirten Genelkurmay, "Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklaması yaptı.

VALİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Alaybey Askeri Tersanesi'ndeki kazada 8 askeri personel ve 2 işçinin yaralandığını bildirdi.

Toprak, söz konusu tersanede onarılan "Değirmendere Römorkörü"nün havuzdan denize indirilirken henüz belirlenemeyen nedenle yan yattığını söyledi.

Römorkörde bulunan 1'i astsubay 8 asker ve 2 işçinin yaralandığını ifade eden Vali Toprak, arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem