Askeri sınav skandalı

Askeri kurumların açtığı sınavların geçmiş yıllardaki "hizmete özel" gizlilik dereceli sorularını internet sitesi aracılığıyla CD içinde sattıkları iddiasıyla bir uzman çavuş ve eşi gözaltına alındı. Uzman çavuşun evinde yapılan aramada, TSK'ya ait üç kuv

Askeri sınav skandalı
Askeri kurumların açtığı sınavların geçmiş yıllardaki "hizmete özel" gizlilik dereceli sorularını internet sitesi aracılığıyla CD içinde sattıkları iddiasıyla bir uzman çavuş ve eşi gözaltına alındı.
 
Uzman çavuşun evinde yapılan aramada, TSK'ya ait üç kuvvet ile jandarma komutanlığının sınavlarına hazırlık CD'leri ile askeri hakimlik ve meslek içi sınavlarının soru kitapçıkları bulundu.
 
Genelkurmay tespit etti
 
Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle bağlantılı yayınlar yapan askerler. org adlı internet sitesinde "Hizmete Özel" gizlilik dereceli bilgileri de içeren bir CD'nin satışının yapılmasıyla ilgili adli soruşturma başlattı. Adli Müşavirliği'n yaptığı hazırlık soruşturmasında, halen Diyarbakır'da görev yapan ve batıya tayini çıkan bir uzman çavuş ve eşinin söz konusu gizlilik dereceli bilgilerin ve geçmiş sınav sorularının sızdırılması ve satışıyla bağlantısını tespit etti.
 
Kendisi Merkez Komutanlığı'nda eşi Emniyet'te sorguya alındı
 
Bu tespitlerin ardından Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine resmi yazıyla konuyu iletip uzman çavuş M.E. ve eşi E.E.'nin gözaltına alınmasını istedi. Bu talep üzerine dosyayı inceleyen özel yetkili savcılık, uygun görüş verip Ankara Emniyeti'ne geçen cuma günü talimat yazısı göndererek iki şüphelinin gözaltına alınması talimatını verdi. Talimat üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, pazartesi sabahı erken saatlerde uzman çaöuş M.E. ve eşi E.E.'yi gözaltı aldı. Uzman çavuş M.E. halen TSK'da görev yapması nedeniyle Merkez Komutanlığı'na teslim edilirken, eşi E.E. ise Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı.
 
Zanlıların evinde yapılan aramada ise "Askeri Hakimlik Sınavlarına Hazırlık", "Konu Özetleri Askeri Personel Meslek İçi Sınavlarına Hazırlık Kitaplar Serisi" başlıklı çok sayıda kitap ile, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Sınavlara Hazırlık CD'si", Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Sınavlara Hazırlık CD'si", "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Sınavlara Hazırlık CD'si", "Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Sınavlara Hazırlık CD'si" yazılı dokümanlar ve aynı başlığı taşıyan CD ve DVD'ler, taşınabilir bellekler, cep telefonları ve 7 bilgisayar ana belleği bulunarak el konuldu. Şüphelilerin sorgusu devam ederken, polisin elde edilen dijital verileri savcılık talimatı üzerine incelemeye aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler