Askeri helikopter düştü:16 ölü!

Vietnam’ın başkenti Hanoi yakınlarında paraşüt eğitimi için havalanan MI-171 tipi Rus yapımı askeri bir helikopter havalandıktan 15 dakika sonra başkent Hanoi’nin 40 kilometre batısındaki küçük bir köye düştü.Henüz belirlenemeyen bir sebeple düşen helikop

Askeri helikopter düştü:16 ölü!

Vietnam’ın başkenti Hanoi yakınlarında paraşüt eğitimi için havalanan MI-171 tipi Rus yapımı askeri bir helikopter havalandıktan 15 dakika sonra başkent Hanoi’nin 40 kilometre batısındaki küçük bir köye düştü.

Henüz belirlenemeyen bir sebeple düşen helikopterde bulunan 16 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de ağır yaralandı. Vietnam Hava Kuvvetlerine ait helikopterde paraşüt eğitimi alan acemi askerlerle birlikte 2 eğitmen ve 3 mürettebatın da bulunduğu bildirildi.

Vietnam Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vo Van Tuan yaptığı açıklamada kazaya teknik bir arızanın neden olduğunu düşündüklerini ve herhangi bir sabotaj ihtimali olmadığını söyledi. Vo Van Tuan ayrıca, pilotun helikopteri yerleşim yerinden uzaklaştırmayı başararak can kaybının artmasını önlediğini ifade etti.

Soğuk savaş döneminde Rusya’nın müttefiki olan Vietnam, askeri ihtiyaçlarını Rusya’dan karşılıyor. Genel olarak nakliye amaçlı kullanılan MI-171 tipi helikopterin savaş helikopteri modeli de bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem