Askeri casuslukta korkunç şüphe

Bu kişilere uçağı düşürmek için izlenebilecek 6 tavsiyede bulunulmuş. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, kadınları kullanarak ele geçirilen askeri belgeleri yurtdışına para karşılığı gönderdiği öne sürülen suç örgütüyle ilgili iddianame ç

Askeri casuslukta korkunç şüphe

Bu kişilere uçağı düşürmek için izlenebilecek 6 tavsiyede bulunulmuş.

 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, kadınları kullanarak ele geçirilen askeri belgeleri yurtdışına para karşılığı gönderdiği öne sürülen suç örgütüyle ilgili iddianame çarpıcı bilgilere yer verildi.
 
Çeteye ait bilgilerin yer aldığı Pandora isimli veri tabanında ele geçirilen 3 sayfalık belgede T-37 uçağının önemli kısımları, nasıl ve hangi yollar kullanılarak düşürüleceği ve bu planları uygulayabilecek personel isimlerinin yer aldığı belirtildi.
 
Düşürülecek uçağın pilotunun önü açık, başarılı ve tecrübesi az olan kişilerden seçilmesi gerektiğinin yazıldığı raporda uçağın düşürülmesi için yapılacak eylemde kullanılabilecek subay ve astsubaylardan oluşan 18 kişilik bir ihtisas listesi de yer aldı.
 
ÖLDÜRÜCÜ GAZ 
 
Hazırlanan dosyada uçağın kumanda telleri, fren sistemi ve yağ göstergelerinin kullanılarak uçağın nasıl düşürülebileceği 6 farklı seçenekle anlatılırken bazı ifadeler ise dehşet verici türden.
 
Dosyada, “Uçak oksijen sistemine ihtisas ekibi tarafından yapılan bir işlem sonucunda tüplere oksijen yerine kokusu hemen ayırt edilemeyecek bayıltıcı veya öldürücü bir gaz doldurulması kısmen olsa da yeterli olabilir; fakat teknik detayları iyice araştırılmalı hata yapılmamalı.
 
Pilot paramparça olacağı için adli tıp incelemelerinde ortaya çıkmayacaktır” ifadesi dikkat çekti.
 
İki yılda iki T-37 düştü
 
İddianamede çıkan bu ayrıntılar akıllara son dönemde düşen T- 37 uçaklarını getirdi.
 
Son iki yıl içerisinde Güzelbahçe ve Foça’da iki T-37 uçağı düşmüş ve bu kazalarda pilotlar Yüzbaşı Ahmet Kendir, Teğmen Ersun Atılgan ve Teğmen Serkan Sağır hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler