Askeri casusluk davasında gelişme

Askeri Casusluk davasında 25 sanığın yeniden yargılama talebi, yeni oluşturulan heyet tarafından da reddedildi.İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurması üzerine yeni oluşturulan heyette Mahkeme B

Askeri casusluk davasında gelişme

Askeri Casusluk davasında 25 sanığın yeniden yargılama talebi, yeni oluşturulan heyet tarafından da reddedildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurması üzerine yeni oluşturulan heyette Mahkeme Başkanı olarak Hadi Çağdır, üye hakim Muzaffer İren ile Eşref Aksu yer aldı. Yeni oluşturulan mahkeme heyeti tarafından verilen ret kararında, “Yargılama aşamasında hükümlülere atfedilen dijital verilerin kendileri tarafından oluşturulmadığını, bir kısım askerlerin TSK’dan tasfiyesi amacı ile komplo amaçlı olarak üretildiğinin uzman bilirkişi raporları ile belirlendiğini, delil kabul edilen dijital verilerin gerek toplanması ve saklanması aşamaları ve gerekse çözümlenmesi aşamasının sağlıklı yapılmadığını, Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın medyada yer alan “Türk ordusuna kumpas kurulduğu” yönündeki beyan ve yine Başbakan Erdoğan’ın emniyet ve yargı içerisinde “paralel devlet” bulunduğu yönündeki ifadelerinin üzerine yeniden yargılama talebinde bulunulduğu” ifade edildi.

Mahkeme yeniden yargılanma taleplerine gerekçe olarak yapılan savunmaların yargılama sürecinde de dile getirildiğini ve bu nedenle ortaya konulan iddiaların yargılamanın yenilenmesini gerektirecek yeni bir delil niteliğinde olmadığını açıkladı. Dosyanın Yargıtay aşamasından geçtiği ve temyiz itirazlarının yerinde görülmediği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi:

"Basında yer alan bir kısım siyasilerin ve gazetecilerin ifadelerinin yeni delil olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Soyut nitelikteki bu görüşlerin başlı başına yargılamanın yenilenmesi talebine dayanak olamaz. Yeniden yargılama talebine ilişkin iddiaların inandırıcı olup olmadığı veya delil olarak gösterilen hususların iftira atma niteliği taşıyan sahte unsurlar taşıyıp taşımadığının tespit edilme yükümlülüğü yargı organlarına ait bir konudur. Bu yönde yargı organları tarafından alınmış herhangi bir karar da bulunmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler