Askere 'Adem ile Havva' eğitimi!

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı 500 bine yakın er ve erbaşa kadına yönelik şiddet, töre, namus cinayetleri, dayakçı kocaya yönelik yaptırımlar, erken ve zorla evlilik gibi konular ders olarak okutulacak. 18 haftalık eğitimin ilk dersi ise Adem ile Hav

Askere 'Adem ile Havva' eğitimi!

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı 500 bine yakın er ve erbaşa kadına yönelik şiddet, töre, namus cinayetleri, dayakçı kocaya yönelik yaptırımlar, erken ve zorla evlilik gibi konular ders olarak okutulacak. 18 haftalık eğitimin ilk dersi ise Adem ile Havva’dan yola çıkarak, “kadınların tarihi” olacak. Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki 2 bin 500 askerin alacağı ilk derse, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun da katılması bekleniyor. 22 Kasım itibarıyla başlayacak eğitimde, kadınların tarihi, cinsiyet eşitliği, töre ve namus cinayetleri, eğitim, sağlık, istihdamda kadın, kadın hakları, kadına şiddetle mücadele, ailenin korunmasına dair kanunda yer alan şiddet türleri, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin işlemlerin başlatılması gibi başlıklar halinde işlenecek konular arasında, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı olayı da incelenecek.

ŞİDDET VAKASINA MÜDAHALE

Şiddet vakasına müdahale bölümünde ise aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin işlemlerin başlatılması, soruşturma süreci, soruşturma sürecinde uygulanan adli ve idari işlemler, şiddet olayları kayıt formunun doldurulması ve yapılması gerekenler, risk değerlendirmesinin yapılması, mağdur ve şikâyetçinin hakları, müracaatçı mağdura davranış kuralları ve ifade alma unsurları eğitimde yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem