Askerden o iddialara cevap geldi

     Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olmasına yol açan patlamayla ilgili soruşturma devam ederken, olayın meydana gelişiyle ilgili birçok çarpıcı iddia ortaya atıldı.  Sabotaj ihtimalinin de araştırıldığını ifade eden askeri yetkililer “Patlama, yüzde

Askerden o iddialara cevap geldi

   

  Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olmasına yol açan patlamayla ilgili soruşturma devam ederken, olayın meydana gelişiyle ilgili birçok çarpıcı iddia ortaya atıldı.

  

Sabotaj ihtimalinin de araştırıldığını ifade eden askeri yetkililer “Patlama, yüzde 99 olasılıkla kaza sonucu meydana geldi” diye konuştular.

 

'AMERİKAN DEĞİL, ALMAN YAPIMI'

Patlamada kullanılan el bombalarının Amerikan yapımı olduğu iddiasını yalanlayan yetkililer, bombaların Alman yapımı olduğunu açıkladı.

 

Yetkililer, eski tip Alman yapımı bombaların yere düştüğünde patlama özelliğine sahip olduğuna dikkat çekti.

 

İHMALİ OLAN GÖREVDEN ALINACAK

Başlatılan soruşturmanın 1 hafta gibi kısa bir sürede sonuçlandırılacağını dile getiren yetkililer, ihmalleri olduğunun tespit edilmesi durumunda cephanelikten sorumlu albayın da aralarında bulunduğu bazı askerlerin görevden alınabileceğini ifade ettiler.

 

'ACEMİ OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL'

Tasnif yapan askerlerin acemi olduğuna yönelik iddialara da yanıt veren yetkililer, “İşlemi yapan askerlerin kıdemleri ya da yeni olmaları fark etmez. El bombaları, sadece sandıklardan alınıp içeriye yerleştiriliyordu” diye konuştular.

 

EL FARIYLA YAPILDI

Askeri yetkililer, nakliyat sırasında otomobil farı ve el feneri kullanıldığı iddiasını da doğruladı.

 

Elektrikle yapılan sevkiyatlarda kıvılcım tehlikesi bulunması nedeniyle tasnif işlemlerinin bu şekilde yapıldığı vurgulandı.

 

KAMYON AKŞAM SAATLERİNDE GELDİ

Susurluk’tan gelen kamyonların akşam saatlerinde bölgeye ulaştığını belirten yetkililer, “Kamyonlar akşam saatlerinde geldiği için o saatte depoya taşındı. El bombaları kamyonların içinde bekletilmez” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem