Asker maaşlarına zam

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, er ve erbaşların aylık harçlıklarının artırılması için kanun teklifi verdi.Hamzaçebi'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Teklif, harçlıkların hesaplanmasında b

Asker maaşlarına zam

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, er ve erbaşların aylık harçlıklarının artırılması için kanun teklifi verdi.

Hamzaçebi'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Teklif, harçlıkların hesaplanmasında belirlenen gösterge rakamlarının artırılmasını öngörüyor.
 
Teklife göre, 21.48 lira olan er harçlıkları aylık 107.38'e, 25.06 lira olan onbaşı rütbesindekilerin harçlığı aylık 125.28'e, 28.64 lira olan çavuş rütbesindekilerin harçlığı da aylık 143.18 lira olacak.
 
Teklifin gerekçesinde, er ve erbaşlara ödenen harçlığın son derece düşük olduğu, günümüz ekonomik koşularında yetersiz kaldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem