Asker bu marşı dinleyerek sınırı geçti

Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin nakli ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesinin gerçekleştirildiği ’Şah Fırat’ operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.  MEHTER MARŞLARI İLE S

Asker bu marşı dinleyerek sınırı geçti

Türkiye’nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin nakli ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesinin gerçekleştirildiği ’Şah Fırat’ operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 
 
MEHTER MARŞLARI İLE SINIRA HAREKET


’Şah Fırat’ operasyona katılan birliklerin geçtiği noktalardan olan Eşmeler Köyü’nden geçiş yapan zırhlı birliklerin, operasyon öncesi sınırdaki karakolda uzun süre mehter marşı çaldığı ve ardından hareket ettiği öğrenildi
 
TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ
 
Eşmeler Köyü’nden sınırı geçen birliklerin Süleyman Şah Türbesi’ne hareketi sırasında, Türkiye sınırına yakın bir noktada kalan başka bir birlik, Suriye Eşmesi’nde belirlenen alana Türk bayrağını dikti. Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun kurulacağı bu bölge,güvenlik çemberine alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler