Aşiret savaşı: 1 ölü, 19 yaralı

Mutluca köyünde yaşayan Tamah Aşiretine mensup Koç, Kaya ve Beyazkuş ailesine mensup bir gurup Tektek Sulama Birliğinin yapılan seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle merkeze bağlı Uzun köyüne giden içersinde akrabaları olan Aslan ailesi me

Aşiret savaşı: 1 ölü, 19 yaralı

Mutluca köyünde yaşayan Tamah Aşiretine mensup Koç, Kaya ve Beyazkuş ailesine mensup bir gurup Tektek Sulama Birliğinin yapılan seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle merkeze bağlı Uzun köyüne giden içersinde akrabaları olan Aslan ailesi mensuplarının bulunduğu 27 D 0414 plakalı köy postasının önünü bu gün saat 16'00 sıralarında GAP Arena Stadyumunun yanındaki Kısas  yolunda keserek pompalı tüfekle saldırdı.

Ortalığın bir anda savaş alanına dönerken minibüsten inenler gurubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü kavgada 20 kişi aldıkları darbelerle yaralandı. Yoldan geçenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine giden polis pompalı tüfekli bıçaklı, silahlı ve taşlı kavgaya müdahale etmekte yetersiz kaldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Takviye çevik küvet ekibinin gelmesiyle kavga güçlükle önlendi.

Aldıkları darbelerle yaralananlar ambulansın gelmesi için yol kenarında bekledi. Daha sonra yolun araç trafiğine kapatıldığı olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan  Ahmet Aslan  kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kavgaya karıştığı belirlenen çok sayıda kişiyi göz altına alan polis yaralıların bulunduğu hastanelerde tekrar kavga çıkmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.

Çıkan kavgada 2'si sivil polis aracı, 2'si köy postası aracı olmak üzere 8 araç silahlı, sopalı ve atılan taşlarla hasar gördü. Hasar gören araçlardan 2'si Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne ait sivil polis aracı olduğu öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem