Asılan Ülkücünün ailesinden tepki

12 Eylül’de asılan Ülkücü Halil Esendağ’ın annesi: Yüreğimin yarısı yok, mahkemeye seve seve giderim12 Eylül darbesiyle ilgili iddianamenin kabul edilmesi, idam edilen ülkücüler Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın ailelerini sevindirdi. Manisa’nın Saruhanl

Asılan Ülkücünün ailesinden tepki

12 Eylül’de asılan Ülkücü Halil Esendağ’ın annesi: Yüreğimin yarısı yok, mahkemeye seve seve giderim

12 Eylül darbesiyle ilgili iddianamenin kabul edilmesi, idam edilen ülkücüler Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın ailelerini sevindirdi.

 Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gözlet köyünde yaşayan 73 yaşındaki Mürüvvet Esendağ, Evren’i hâkim karşısında görmenin en büyük arzusu olduğunu söyledi. Esendağ, “Zaten yüreğimin yarısı yok. Oğluma hem idam cezası verdiler, hem üç sene hücrede yatırdılar, hem bizimle görüşmesini kestiler. Bundan ötesi ne var? Kenan Evren’in yargılandığı mahkemeye seve seve giderim.” dedi.

 Davaya müdahil olup olmama konusunda karar vermediklerini belirten 73 yaşındaki anne Mürüvvet Esendağ, “Evren’i hâkim karşısında görürsem çok rahatlayacağım. Gelir götürürseniz, gösterirseniz çok sevinirim. Kenan Evren’in yargılandığı mahkemeye seve seve giderim.” diye konuştu.

 Baba Toker Esendağ da 12 Eylül iddianamesinin kabul edildiği haberlerini televizyondan takip ettiklerini söyledi. İddianamenin kabul edilmesinin iyi bir gelişme olduğunu kaydeden baba Esendağ, “Bakalım Allah ne gösterecek? Bir şey çıkacak mı acaba? Herkesin cezasını çekmesi lazım, milliyetçiler çok eza çektiler. İddianamenin kabul edilmesiyle ilgili aldığımız haberlere sevindim tabii.” diyerek duygularını ifade etti.

 12 Eylül’de idam edilen Selçuk Duracık’ın, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ağabeyi Hüseyin Duracık da darbecilerden hesap sorulacağı günlerin geleceğinin akıllarından bile geçmediği ancak gelindiğini belirtti. Duracık, “Biz o zamanlar çok çektik, ne diyeyim. Biz geldik 54 yaşına, Allah’tan bulsunlar. Diyecek bir şey yok. Hesap sorulacağı aklımızdan geçmezdi. Büyüklerimiz, ‘Bir hata yaparsın 40 sene sonra çıkar karşına’ der. Demek bu da böyle bir şey. Ben Kenan Evren’i sevmiyorum. Bu adamlar, 15-20 yaşındaki cahil çocukları astı. Bugün görüyoruz, 50-60 yaşındaki adamlar hata yapıyor, hemen asıyorlar mı?” diye konuştu.

 Kardeşlerinin hayatını kaybetmesinin ardından 12 Eylül ve kardeşiyle ilgili haberleri televizyonda her seyrettiklerinde tüylerinin diken diken olduğunu anlatan ağabey Duracık, “Üzülüyoruz, kızıyoruz. Zaten gelmiş 90 yaşına. Bu saatten sonra onlar mutlu, huzurlu değildir zaten. Mahkeme önüne çıkacak olması, bir nebze olsun sevindiriyor bizi tabii ki.” dedi. 12 Eylül’le ilgili açılacak davaya müdahil olmayacaklarını ifade eden Duracık, bu saatten sonra huzurun kendileri için daha önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem