’’Asıl hedef 30 Mart değil...’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, asıl hedefin 30 Mart seçimleri değil, Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirterek, “Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara’yı karıştıranlar şimdi bütün Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyor” dedi.Y

’’Asıl hedef 30 Mart değil...’’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, asıl hedefin 30 Mart seçimleri değil, Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirterek, “Daha önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara’yı karıştıranlar şimdi bütün Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyor” dedi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılış törenine katılan Adalet Bakanı Bozdağ, 30 Mart’ta da bütün bu tezgahları boşa çıkartacaklarını söyledi. Bozdağ, AK Parti Sorgun Belediye Başkan Adayı Ahmet Şimşek’in seçim irtibat bürosunu açmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Desteğinizi eksik etmeyiniz, biz insanız eksiğimiz olabilir, kusurumuz olabilir, yanlışımız olabilir. Ama bilesiniz ki bu kadro bilerek, isteyerek, eksik yanlış yapmaz. Belki bilmeden yaptıklarımız var, belki yetişemediklerimiz var ama yaptıklarımız ortada. O yüzden diyorum ki 30 Mart seçimlerinde de sahip çıkacağınıza inanıyorum, hiçbir tereddüttüm yok. Sorgun ve başka yerlerde Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ders verelim diye kapı kapı dolaşanları da biliyoruz, tezgah düzen kuranları da biliyoruz, başka başka iş yapanları da biliyoruz ama bir şeyi de biliyoruz Sorgunlular, Yozgatlılar Tayyip Erdoğan’ı ve arkadaşlarını başkaca siyasi partilerle, başkaca kişilerle kıyaslanmayacak kadar daha fazla severler, daha fazla bağırlarına basarlar, daha fazla sahip çıkarlar öyle inanıyoruz. Allah’ın izniyle de 30 Mart’ta da bütün bu tezgahları boşa çıkartıp beraber yolumuza devam edeceğiz. Kirli propagandalara, kara propagandalara, yalanlara, dolanlara itibar etmeyin” dedi.

“ADI DERSHANE AMA ÖZÜ DERSHANE TARTIŞMASI HİÇ OLMADI”

30 Mart seçimlerinin sadece bir belediye başkanlığı seçimleri olmadığını ifade eden Bozdağ, “17 Aralık süreci bir yolsuzlukla, yolsuzluktan hesap sorma süreci hiç değildir. Türkiye’nin geçmişte yaşadığı dershane tartışması, adı dershane ama özü dershane tartışması hiç olmadı. AK Parti ile yollarını ayırmak isteyenlerin bahane üretme ve ’Bakın bizim dershanelerimiz şunlar şunlar, böyle oluyor, şöyle oluyor’ gayretleri ile bir noktaya getirildi ve ondan sonra başka başka ilavelerle başka noktalara giden bir süreç var. Onun için de olup biten her şeyi hepimizin iyi değerlendirip iyi görmesi gerekiyor. Çünkü notu biz göreceğiz, değerlendirmeyi biz yapacağız. 30 Mart Türkiye’de AK Parti iktidarına karşı bu güne kadar zayıf iktidar görmek isteyenlerin, kaos isteyenlerin, istikrardan rahatsız olanların, milletin hazinesini kendi hazinesi görenlerin, AK Parti’ye karşı müttefik bir mücadelesi ile geçecek bir süreci kendi içinde barındırıyor. Eskiden belli sermayeler, belli medya çevreleri, belli güçler vardı, şimdi bir müttefik daha aralarına aldılar beraber mücadele ediyorlar. Kime karşı? Tayyip Erdoğan’a karşı, kime karşı Türkiye’nin itibarını zedelemek için, istikrarını bozmak için güçlü iktidara zarar vermek için bütün bu anlayışlarla bir araya geldiler” diye konuştu.

AK Parti’nin güçlü bir parti olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, “AK Parti’yi güçlü kılan, AK Parti’nin lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Erdoğan’ı güçlü kılan, milletin ona olan muhabbeti dua ve desteğidir. Onun için dikkat edin doğrudan Sayın Başbakanımızın üzerine, Başbakanımızın ailesinin üzerine, sevdiklerinin üzerine bir oyun, bir düzen kurulmuş durumda. Ana neden Tayyip Erdoğan’ı yıpratırlarsa, itibarsızlaştırırlarsa, milletin gözünden düşürürlerse o zaman AK Parti iktidarından kurtulacaklarını hesap ediyorlar. Ben buradan bir kez daha bu kirlerin hesapları yapanlara hem dışarıda hem de içeridekilere ve işbirlikçilerin hepsine diyorum ki boşuna uğraşmayın. Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sadece milletin gözünde olan insanlar değil, onlar aynı zamanda 76 milyon Türk milletinin gönlünde olan insanlardır. Gözde olanları düşürebilirsiniz, ama gönülde olanları, gönül tahtında olanları oradan düşürmeyi hiç başaramazsınız, boşuna uğraşıyorlar boşuna gayret ediyorlar. Bütün oyun, bütün düzen bunun üzerinedir. Neden? Çünkü Türkiye’nin istikrarı, Türkiye’nin güçlü iktidarı güven ortamı bu kadro sayesinde, bu kadronun milletle bütünleşmesi sayesinde kurulmuş ve devam etmektedir. Geçmişte hükümetler hemen değişir, hemen düşer gider, ortalama bir buçuk yıl bir hükümetin ömrü olurdu. Hükümet değiştikçe düzen kuranların düzenine, değirmen sahiplerinin değirmenine yeni sular geliyordu. Millet krizden krize giriyor, fatura ödüyor ama onlar ceplerini dolduruyorlardı. Şimdi bu istikrardan, güçlü iktidardan rahatsız olanlar zayıf iktidarları, istikrarsız bir Türkiye’yi arzu edenler el ele beraber çalışıyorlar, eski günleri özlüyorlar. Hükümetler bizim dediğimiz gibi olsun diyorlar, politikaları biz belirleyelim, başbakanı bak sana altın tepsi içinde sunuyoruz kıymetini bilin, geçmişte diyorlardı. Şimdi de biz öyle diyelim istiyorlar. Ama böyle bir imkan yok. Bu millet böyle bir imkanı bunlara vermeyecektir. Milletin hakkını hukukunu koruyan bir lider, bir kadro var. Bu kadro yeniden milletin hakkını hukukunu korumaya devam edecektir. Hazineye uzanan elleri kırdık, milletin emanetine sahip çıktık. Bunu yaptık ama bu çevreler milletin yolsuzluk kaosunda hassasiyetini biliyorlar, AK Parti’yi en güçlü olduğu noktan vurarak milletin gözünden düşürmek istiyorlar. Bakın işte bunlar yolsuzluk yapıyorlar, bunlar da yanlış yapıyorlar, bunlar da diğerleri gibi demeye getiriyorlar ve milletin gözünden ve gönlünden bizi düşürmek için büyük bir kampanyayı, büyük bir kirli oyunu sürdürmek istiyorlar. Milletle bizim aramıza duvar örmek istiyorlar ama bu duvarın örülmesine milletimiz izin vermeyecektir, boşuna gayret ediyorlar, boşuna uğraşıyorlar” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR”

30 Mart seçimlerinin önemli olduğunu belirten Bozdağ, “30 Mart ara hedeftir. Çünkü ana hedef Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi. Esasında 30 Mart ara hedeftir. Belediyeler o kadar da önemli değil. Ama belediyelerde alınacak oylar, 30 Mart’ta ortaya çıkacak sonuçlar Türkiye’nin yeni dönemde cumhurbaşkanının kim olacağına da etki edecektir. Onun için hedef esasında Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eskiden cumhurbaşkanını parlamento seçerdi, onun için hep Ankara karışırdı, hep Ankara’yı karıştırırlardı, Ankara’da kıyamet kopardı. Puslu havayı seven kurtlar hep Ankara’da dolaşırlardı. Orayı karıştırır burayı karıştırır, bir takım komplolar, düzenler ortaya çıkar, allem eder gallem eder cumhurbaşkanı dediğinin seçmenin yolunu yöntemini bulurlardı. Ya da bulmaya çalışırlardı. Ama biz o düzeni bozduk 2007’de. Şimdi cumhurbaşkanını halk seçecek. Onun için Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. Onun için Ankara’da oynadıkları oyunu Türkiye’nin dört bir yanında oynayarak bu sefer Ankara’da milletvekillerini etkilemek için yaptıkları planları Sorgun’da, Yozgat’ta, Türkiye’nin her yerinde vatandaşımızı etkilemek için, onların oylarını değiştirmek için oynuyorlar. Siz bu oyucuları, bu oyunları yazan senaristleri, bunları yönetenleri, bunların piyonlarını çok iyi biliyorsunuz. Onun için bunların hepsini Allah’ın izniyle hem 30 Mart’ta hem de Ağustos’ta yapılacak seçimlerde ters köşe yapacaksınız. Onlar neye uğradıklarını bir kez daha anlamadan yollarına devam edeceklerdir. Millet 30 Mart’ta da, Ağustos’ta da yolunu ve rotasını Allah’ın izniyle sağlıkla çizecektir" ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye başkan adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem