Asgari ücrette 3 kriterli tedbir

1.300 TL asgari ücrete işveren kesiminden gelen maliyet eleştirileri üzerine Başbakan Davutoğlu, tedbir alırken rekabet gücünü zayıflatmama, kayıtdışılığa yol açmama ve istihdamı artırma kriterlerini dikkate alacaklarını ifade etti Başbakan Ahmet Davutoğl

Asgari ücrette 3 kriterli tedbir
1.300 TL asgari ücrete işveren kesiminden gelen maliyet eleştirileri üzerine Başbakan Davutoğlu, tedbir alırken rekabet gücünü zayıflatmama, kayıtdışılığa yol açmama ve istihdamı artırma kriterlerini dikkate alacaklarını ifade etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, asgari ücret ile ilgili alınması gündemde olan ek tedbirler konusunda üç kriter koydu: “Türkiye’nin rekabet gücünü zayıflatmayacak, kayıtdışı ekonomiye yol açmayacak, istihdam ve üretkenliği artıracak.” Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından gazetecilerin asgari ücret ile ilgili sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, şunları söyledi:

OTURUP KONUŞULACAK: Biz bir vaadi, bir taahhüdü düşünmeksizin veya sonuçlarını göz önüne almaksızın yapmayız. Kesinlikle bütün vaatlerimiz gibi asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması için gerekli teşebbüsler yapılacak. Tabii asgari ücret görüşmelerinde biz bunu teklif ederiz. Nihayette orada iş ve işveren kesimi de birlikte oturup konuşulacak. Ama bin 300 lira olan taahhüdümüz yerine getirilecek.

SÖZÜN GEREĞİ YAPILIR: Bu çerçevede ek çalışma gerekiyorsa, bunları yaparız. Türkiye’nin rekabet gücünü, Türkiye ekonomisini zayıflatmayacak, kayıtdışı ekonomiye yol açmayacak, istihdam ve üretkenliği artıracak ek tedbirler gerekiyorsa, bunları orada iş dünyamızı temsilen de, emek dünyamızı temsilen de söyledim, bunları değerlendiririz ama her ne suretle olursa olsun vatandaşımıza, emekçilerimize verdiğimiz sözün gereğini de yaparız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem