"Asena" ilk değil...!

Geçtiğimiz hafta Kars’da öldürülen dişi kurt Asena'dan önce, verici takılan üç kurdun da 2012 yılında aynı bölgede öldüğü ortaya çıktı.Kars’ın Sarıkamış ormanlarında Türkiye’nin GPS/GSM vericisi takılan ilk dişi kurdu Asena’nın kaçak avcılar tarafından öl

"Asena" ilk değil...!

Geçtiğimiz hafta Kars’da öldürülen dişi kurt Asena'dan önce, verici takılan üç kurdun da 2012 yılında aynı bölgede öldüğü ortaya çıktı.

Kars’ın Sarıkamış ormanlarında Türkiye’nin GPS/GSM vericisi takılan ilk dişi kurdu Asena’nın kaçak avcılar tarafından öldürülmesinin ardından yapılan araştırmada 2012 yılından bu yana takipte olan 3 kurdun daha öldüğü ortaya çıktı.
2011 yılında Kuzey Doğa Derneği, Utah Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ortak çalışmasıyla yapılan kurt yakalama ve takip çalışması, 9 Ekim 2012 tarihinde kurtlardan gelen son SMS ile sona erdi.

Bir yıllık izleme faaliyeti sonucunda 3 kurdun da telef olduğu ortaya çıktı. Kurtlardan birincisinin Sarıkamış ormanları içerisinden geçen yolda otomobil çarpması sonucu, ikincisinin Erzurum Oltu ilçesi Ayyıldız köyü civarında kaçak avcılar tarafından, üçüncüsünün de Erzurum’un Şenkaya ilçesi Gaziler köyü yakınlarında köpekler tarafından boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, takip edilen 5 kurdun 4’ünün, 10 ay içerisinde öldürüldüğünü söyledi. Kurtların ikisinin araba çarpması sonucu öldüğüne dikkat çeken Şekercioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’na seslenerek, Sarıkamış ormanı içerisindeki otoyollarda yaban hayvanları için alt ve üstgeçitler yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem