Asansör deyip geçmeyin!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yılın ilk çeyreğinde denetlenen 43 bin 424 üründen uygunsuzluğu en yüksek grup, yüzde 42 ile asansörler olduVerilere göre, ocak-mart aylarında yapılan piyasa gözetimi ve denetimlerinde Sanayi Ürünleri Güvenliği ve

Asansör deyip geçmeyin!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yılın ilk çeyreğinde denetlenen 43 bin 424 üründen uygunsuzluğu en yüksek grup, yüzde 42 ile asansörler oldu

Verilere göre, ocak-mart aylarında yapılan piyasa gözetimi ve denetimlerinde Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 9 bin 320 sanayi ürününden 934'ünün insan sağlığını, can ve mal güvenliğini tehdit ettiği belirlendi.

Söz konusu ürünler için 326 bin 806 lira ceza uygulandı, uygunsuzluğu en yüksek ürünleri yüzde 42 ile asansörler, en çok denetlenen grubu ise "elektrikli ekipmanlar ve makineler" oluşturdu.

EN FAZLA PARA CEZASI ASANSÖRLERE

Sanayi ürünlerinin 59'u teste gönderildi, 10 marka-model ürün hakkında toplatma kararı verildi. İnsan sağlığını, can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların giderilmesi amacıyla 465 ürün için süre tanındı. En fazla ceza uygulanan ürünler ise 131 bin 141 lira ile asansörler, 78 bin 457 lira ile elektrikli ekipmanlar ve 38 bin 16 lira ile taşınabilir basınçlı ekipmanlar oldu. Denetlenen ürünlerin uygunsuzluk oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

UYGUNSUZ AKARYAKIT ARAÇLARINA CEZA YAĞDI

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü'nce "yasal metroloji" alanında denetlenen 29 bin 132 üründen 423'ünün uygunsuzluğu tespit edildi. İnsan sağlığını, can ve mal güvenliğini riske atan ürünler için 434 bin 268 lira ceza kesildi.

En çok denetlenen ürün grupları akaryakıt ve gaz sayaçları ile tartı aletleri, uygunsuzluk oranı en yüksek grup ise yüzde 4,3 ile su sayaçları oldu. En fazla para cezası akaryakıt sayaçları grubunda verildi, uygunsuzluğu belirlenen 314 ürüne 377 bin 44 lira ceza uygulandı.

En güvenli ürünler olarak belirlenen "gaz sayaçları, taksimetreler ve malzeme ölçerler"de ise uygunsuzluk tespit edilmedi.

Hazır ambalajlı mamuller grubunda 778 ürün denetlendi, uygunsuzluğu belgelenen 143 ürün için 30 bin 496 lira ceza uygulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler