Artvin'nde bakır madeni krizi devam ediyor

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda yaşanan gerginlik sürüyor. Cerattepe Yolu Atmaca Mahallesi mevkiinde iş makinelerinin geçişine izin vermeyen vatandaşların yol kesme eylemindeki bekleyişi şürerken, sabah 05.00 sıralarında yolu ulaşıma kapatan araçların çeki

Artvin'nde bakır madeni krizi devam ediyor

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda yaşanan gerginlik sürüyor.

Cerattepe Yolu Atmaca Mahallesi mevkiinde iş makinelerinin geçişine izin vermeyen vatandaşların yol kesme eylemindeki bekleyişi şürerken, sabah 05.00 sıralarında yolu ulaşıma kapatan araçların çekilmeye başlaması ile birlikte gerginlik yeniden tırmandı. Polis ekipleri kendilerine karşı koyan grupları dağıtmak için biber gazı kullanırken, yüzüne gaz kapsülü gelen bir kişinin yaralandığı iddia edildi. Dumandan da çok sayıda kişi etkilenirken, çıkan olaylarda direnişi başlatan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan'ın da aralandığı olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Cerattepe maden bölgesine yaklaşık 7 km mesafede yolu barikatlar kurarak trafiğe kapatan grupların direnişleri devam ederken, yolda aralıklarla barikatların kurulduğu ve ateşin yakıldığı gözlendi.

Çok sayıda polis ekibinin, polis bölgesinin bitiminde bekleyişleri sürerken, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın da durumu protesto etmek için Artvin Valiliği önünde açlık grevi başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler