Artvin Valisi çay topladı!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Arhavi ilçesinde çay üreticilerini ziyaret ederek, bir süre sağanak yağmur altında çay topladı.İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Derecik köyüne giden Cirit'i, köy muhtarı Hüseyin Çağ ile köylüler karşıladı.Köyün so

Artvin Valisi çay topladı!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Arhavi ilçesinde çay üreticilerini ziyaret ederek, bir süre sağanak yağmur altında çay topladı.

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Derecik köyüne giden Cirit'i, köy muhtarı Hüseyin Çağ ile köylüler karşıladı.

Köyün sorunları hakkında Çağ’dan bilgi alan Vali Cirit, daha sonra sağanak yağmur altında çay toplayan kadınları ziyaret etti. Kadınlarla bir süre sohbet eden Vali Cirit, çay makasını eline alarak çay kesmeye başladı.

Bir süre çay toplayan Cirit, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çay üreticilerini ziyaret etmek amacıyla Derecik köyüne geldiğini belirterek, "Yıllardır damak tadıyla içtiğimiz çayın nasıl yetiştirilip toplandığını yerinde gördüm. Yağmur altında çay toplayarak aile bütçelerine katkı sağlayan çalışkan Karadeniz kadınlarını bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

aa_picture_20130920_651352_high.jpg

Türkiye çay ekim alanının yüzde 9, çay üretiminin ise yüzde 10’unun Artvin'de yapıldığını ifade eden Vali Cirit, şunları söyledi:

"Devletimizin çay üreticilerine yıllık 25 milyon liralık çay üretim desteği var. İlimizde bulunan çay fabrikalarında 2 bine yakın işçimiz çalışıyor. İlimizde çay tarımı ile uğraşan 20 bine yakın çiftçimiz var. Bu çiftçilerimiz yaklaşık 165 milyon liralık çay üretimi yapmaktadır. Devletimiz çay satışlarıyla üreticilere 500 milyona yakın yıllık katkı sağlıyor. Çalışkan Karadeniz insanına helali hoş olsun, Artvin'imize helali hoş olsun. Bizi her alanda gururlandırıyorlar, sadece çiftçilik alanında değil. Vatanına, milletine, devletine bağlı insanlarsınız, bir o kadar da sıcakkanlı insanlarsınız, hepinize teşekkür ediyorum."

İlk kez bir Valiyi çay bahçesinde gördüklerini ve çok şaşırdıklarını belirten 62 yaşındaki Zeynep Çağ ise "Vali Bey bizlerin ne zor şartlarda çay ürettiğini yerinde görüp sorunlarımızı dinledi. 40 senedir çay toplarım, ilk kez bir Valiyi çay bahçesinde gördüm. Valimiz çay makasını eline alarak bir süre bizimle çay topladı. Çok memnun olduk. Çektiğimiz çileyi bizzat gördü. Yaşadığımız sorunların çözümü noktasında bizlere yardımcı olacağını söyledi" dedi.

Vali Cirit daha sonra Arhavi Çay Fabrikası'nı ziyaret ederek burada fabrika müdürü Gültekin Karaşah'tan bilgi aldı.

Vali Cirit, Arhavi ilçesi ziyaretinin ardından beraberindeki Karayolları yetkilileri ve gazetecilerle bir süre önce Hopa-Kemalpaşa kara yolunda meydana gelen heyelan alanında incelemelerde bulundu. Vali Cirit ve beraberindekiler, bu sırada yamaçtan kopan kaya kütlelerinden son anda kaçarak tehlike atlattı.

Vali Cirit,  Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu'ya söz konusu yolda bir an önce gerekli çalışmanın yapılarak yolun güvenli hale getirilmesi talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem