Artık uçakta bunu yapmak serbest

 Yeni kararla elektronik cihazların, kalkış ve iniş sırasında kullanılabilmelerinin de önü açıldı. Şu anda akıllı telefonlar, tabletler ve diğer elektronik cihazlar sadece uçak havadayken kullanılabiliyor.Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumu EASA'nın yayımladığı

Artık uçakta bunu yapmak serbest

 Yeni kararla elektronik cihazların, kalkış ve iniş sırasında kullanılabilmelerinin de önü açıldı. Şu anda akıllı telefonlar, tabletler ve diğer elektronik cihazlar sadece uçak havadayken kullanılabiliyor.

Avrupa Uçuş Güvenliği Kurumu EASA'nın yayımladığı yeni kurallarda cihaz kullanımına iniş ve kalkışlarda da izin verilmesi gerektiği belirtildi.

ABD'de de geçen ay benzer bir kural değişikliği yapılmıştı. Ancak EASA cihazların 'uçuş modunda' kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yani sesli arama, ya da kısa mesaj özellikleri yine kullanılamayacak. Bunun nedeni de radyo dalgalarının uçuş ekipmanlarını bozma ihtimali.

Değişiklikler Avrupalı havayolu şirketleri için geçerli olacak ve ay sonuna doğru uygulanmaya başlaması bekleniyor.

EASA Genel Müdürü Patrick Ky, 'Bu güvenlikten taviz vermeden, uçaklarda kişisel elektronik cihaz kulllanma özgürlüğünün genişletilmesinde büyük bir adım' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem