Artık çamaşırlar ücretsiz yıkanacak

Edirne Valiliği'nin girişimleriyle, kentte dar gelirli ailelerin yaşadığı dezavantajlı bölgelerde çamaşırların ücretsiz yıkanabilmesi için çamaşırhaneler kuruldu.Edirne Valiliği, özellikle dar gelirli Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde, ailelerin ü

Artık çamaşırlar ücretsiz yıkanacak

Edirne Valiliği'nin girişimleriyle, kentte dar gelirli ailelerin yaşadığı dezavantajlı bölgelerde çamaşırların ücretsiz yıkanabilmesi için çamaşırhaneler kuruldu.

Edirne Valiliği, özellikle dar gelirli Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde, ailelerin ücretsiz yararlanabilecekleri çamaşırhaneler kuruyor. Vali Dursun Ali Şahin'in talimatıyla, tanesi 18 bin liradan 3 adet sanayi tipi çamaşır ve kurutma makinesi alınarak, çamaşırhanelerin ilki Menzilahir Mahallesi'nde hizmete açıldı.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, evine çamaşır makinesi alamayan yoksul ailelerin yararlanması için böyle bir sistem kurduklarını söyledi. "Belki de Türkiye'de ilk kez çamaşır evi kuruluyor" diyen Vali Şahin, çamaşırhane hakkında şunları kaydetti:

"Durumu iyi olmayan ve çeşitli nedenlerle evine çamaşır makinesi alamayan kişilerin çamaşırlarını yıkamaları için böyle bir sisteme gittik. Burada durumu olmayan herkes gelip çamaşırlarını yıkatıp gidebilecek. Bütün Edirne'ye hitap eden bir durum bu. Biz de kendilerine temizlik malzemelerini alıyoruz. Bu şekilde yardımcı oluyoruz. İnsanlarımızın daha temiz giyinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çeşitli imkansızlıklarını böylece bertaraf etmeye çalışıyoruz. Kendilerine faydalı olmaya çalıştığımızı sizlere ifade etmek istiyorum. Benim aslında planım 4 mahallede ayrı ayrı çamaşırların yıkanmasıydı. Ama birincisini şuanda açmış bulunuyoruz."

"GÜNDE 60 KİLO ÇAMAŞIR YIKANABİLECEK"

Günde 50-60 kilo çamaşırın rahatlıkla yıkanabileceğini dile getiren Vali Şahin, "2 tane sanayi tipi çamaşır makinesi ve 2 tanede sanayi tipi kurutucusu olan bu makineyle günde sanıyorum şu an belki 50 - 60 kilo çamaşır yıkanıyor ama eğer çalıştığında 200 kilo çamaşırı çok rahat yıkayacağını belirtmek istiyorum. İki kişi burada hizmet alıyor. Bir bakıma da istihdam oluşturuluyor. İnsanlarımız daha düzenli ve bu gibi şeylerin de olabileceğini görmüş oldular. Onların sosyal yönlerini de böylece açmış oluyoruz. Bu projenin devamı gelebilir. Ama şimdilik bu sene için bir tane. Önümüzdeki sene için 2 - 3 olabilir. 3 tane olması doğaldır. Yerindedir. İnsanları bu işe alıştırmak lazım" dedi.

Artık çamaşırlar ücretsiz yıkanacak

Artık çamaşırlar ücretsiz yıkanacak

Artık çamaşırlar ücretsiz yıkanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler